Moj profil

Empanade

85

Probala sam puno različitih empanada, od mesa, morskih plodova, jabuka, prženih i pečenih u pećnici, ali ove su mi najukusnije. Ovako ih rade na jugu Čilea, naravno svatko ima svoj način i svoju tajnu!

Probala sam puno različitih empanada, od mesa, morskih plodova, jabuka, prženih i pečenih u pećnici, ali ove su mi najukusnije. Ovako ih rade na jugu Čilea, naravno svatko ima svoj način i svoju tajnu!

Sastojci

Nadjev 500 g mesa
5 glavica luka
malo mekog brašna
juha ili kockica juhe
ljuta papričica ili nešto slično
Tijesto oko 1 kg mekog brašna
3 žličice praška za pecivo
4 žlice ulja

Priprema

1.

Luk narezati i popariti i neka malo odstoji u vrućoj vodi. Ocijediti ga i jednu trećinu luka pržiti na malo ulja (ne dugo). Dodati žličicu crvene paprike, žličicu do dvije oregana i malo soli.

2.

Meso narezati na kockice veličine 1 cm i dodati luku. Poklopiti i ostaviti da pusti vodu. Nakon što je meso pustilo vodu, dodati ostatak (dvije trećine) luka. Malo dinstati i podlijevati juhom (ako nemate juhu, možete staviti kockicu juhe, ali zato pazite da na početku ne stavite previše soli)

3.

Dinstati. Ako je potrebno dodavati juhu.

4.

Nakon što je meso dinstano dodati ljutu papričicu ili neki sličan sastojak. Čini mi se da bi ají chileno bio najsličniji ljutoj papričici. Pripaziti na količinu!

Kad je gotovo zgusnuti s malo brašna.

5.

Skuhati 2 tvrdo kuhana jaja, narezati ih i pomiješati s mesom.

6.

Ostaviti da se potpuno ohladi. Zato je najbolje meso pripremiti večer prije nego što ćete raditi empanade.

Zamijesiti tijesto od brašna, praška za pecivo, malo soli, ulja i mlake vode. Po potrebi dodati malo ulja ili vode. Ostaviti da odstoji barem pola sata, može i više.
1.

Razvaljati tijesto, rezati na kocke i puniti nadjevom. Pri punjenju u svaku empanadu staviti cijelu ili komadić masline. Preklopiti kocku i izrezati polukrug nožićem za rezanje. Empanade dobro spojiti da se ne bi otvarale pri prženju. Svatko će pronaći svoj način punjenja.

2.

Pržiti u vrućem ulju s jedne i druge strane.

I uživajte!

  • Grickalice(1)
  • Empanade(1)
  • Party-s(1)
  • Mexico(1)
  • Peciva(1)
  • Gricalice(1)
  • Peciva-przeni(1)
  • Pancorete(1)

9

izgledaju veoma prhke i socne,sigurno su jako ukusne.sigurno ce biti isprobane! hvala na ovom posebnom receptu!

Ovo mi se jako sviđa! Mislim da će uskoro biti isprobano!🙂 Stoga, u omiljene!

baš jučer sam pravila peksimeti punjen trapistom ribanim, sad vidim da je tijesto za empanade  slično i brzo, jedino nadjevi bogatiji ...nešto ćemo iskušati ...odlično i izdašno!