Moj profil

TORTA OD PISKOTA

20 minuta
25

BRZA,JEFTINA I LAKA, TORTA ZA SVAKU DOMACICU..lepo izgleda i jakoooo je ukusna...Preporucujem da je pravite u cetvrtastoj posudi..dodacu moje slike uskoro..

BRZA,JEFTINA I LAKA, TORTA ZA SVAKU DOMACICU..lepo izgleda i jakoooo je ukusna...Preporucujem da je pravite u cetvrtastoj posudi..dodacu moje slike uskoro..

Sastojci

za
1 kg pavlake
4 kutije piskota
500 gr crvenog voca, pozelji moze i drugo ali u kombinaciji sa cokoladom koju upotrebite
300 gr cokolade, preporucujem MILKA sa jagodom uz mesano crveno voce
10-15 kasika secera
2 kesice slaga
1 kesica vanil secera
0.5 l mleka za natapanje piskota

Priprema

1.

Uzmite duboku posudu u koju mozete poredjati piskote 2 x i dva puta filovati..moze i cetvrtasti i okrugli oblik..poredjajte prvi red piskota i pospite ih mlekom da lepo upiju, proverite cackalicom koiko su se natopile piskote. Kolicina potrebnog mleka zavisi upravo od piskota jer svake popiju razlicitu kolicinu mleka. 

2.

Dok piskote piju mleko, podelite 1kg pavalke na dva jednka dela. U prvi deo dodajte istopljenu cokoladu, izmesajte mikserom, a drugu polovinu umutite mikserom sa 10-15 kasika secera, po ukusu. 

3.

Na prvi red piskota, nanesite prvo fil sa cokoladom, zatim opet naredjajte red piskota, opet ih natopite mlekom, nakon toga stavite fil od pavlake i secera i na taj fil poredjajte voce. Voce ce od tezine upastiu fil, sto je sasvim ok. 

4.

Tortu ostavite da se stegne u fruzideru, mozete je okrenuti i servirati na tacnu ali moze i ostati u posudi u kojoj ste redjali piskote. Sve u svemu, na samom kraju ostaje Vam da umutite slag i premazete ovu preukusnu poslasticu :D

Posluživanje

Posluzivanje i ukrasavanje po zelji i ukusu...PRIJATNO!!!

  • Piskota-torta(1)

3

Isprobano sa mileramom i moram reći da je nestalo u vidu magle (bez obzira na kaloričnost). Fenomenalan recept 🙂

nesto mi nije jasno,pise da se piskote ostave dok upiju,piskote  za 3-4 secundi upiju i previse,tako da bi se skroz raspale kad bi ih potopila mlekom.da nije greska u pisanju?

meni omiljena torta markiza bar se kod mene tako zove super ti je 10

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)