Moj profil

Slatke kiflice

120 minuta
222

Kifli nikad dosta, ja volim da isprobam nove recepte i ovaj mi se jako dopao za slatke kifle, ako imate vremena,probajte ih i vi.

Kifli nikad dosta, ja volim da isprobam nove recepte i ovaj mi se jako dopao za slatke kifle, ako imate vremena,probajte ih i vi.

Sastojci

za
675 g brašna za hleb + 1 kašika
75 g šećera + 1 kašičica
1 kašičica soli
260 ml mleka
nastrugane limunove ili pomorandžine korice
džem po vašem izboru
Za premazivanje

Priprema

1.

Zagrejati mleko da bude toplo ali ne i vruće, dodati kvasac,šećer i jednu kašiku brašna sve dobro izmešati i ostaviti na stranu da naraste.

2.

U veću zdelu za mešenje staviti brašno, šećer i kašićicu soli i sve promešati. Napraviti udubljenje,dodati otopljen puter,naribanu koricu limuna ili pomorandže,blago umućena jaja i nadošli kvasac Izmešati sve sa varjačom i istresti na radnu površinu i dobro umesiti, da dobijete glatko i elastično testo,možda će vam biti potrebno još malo brašna,meni nije bilo potrebno..Oblikovati ga u loptu,pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom da raste,oko sat vremena.

3.

Naraslo testo premesiti i kidati male loptice,rastanjiti ih da vam donji deo bude malo širi od gornjeg,na donji deo staviti kašičicu džema po vašem izboru, ja najviše volim od kajsija,uviti prema unutra levu i desnu stranu,na gornjem delu zarezati nekoliko puta i uvijati kao rolnicu dok je uvijate malo ih razvlačiti sa strane.

4.

Uvijene kifle ređati na pleh koji ste postavili papirom za pečenje,prekriti ih providnom folijom i ostaviti oko pola sata da naraste.

Narasle kifle premazati  umućenim žumancetom sa 3 kašike mleka.

5.

Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 170*C oko 20 do 25 minuta ili dok vam blago ne porumene.

Prohladiti ih, posuti šećerom u prahu i poslužiti

6.

Prijatno!!!!

  • Kiflice(5)
  • Kiflice-slatke(3)
  • Slatka-peciva(2)
  • Pecivo(2)
  • Peciva-slatka(1)
  • Domace-kiflice-i-peciva(1)
  • Pomoravka(1)
  • Pecivo-punjeno-slatko(1)
  • Kiflice-2(1)

40

Ivanaiva,od srca ti hvala i radujem se da su vam se kifle dopale.

e pa ja sam odusevljena :))) PRAVILA SA DZEMOM,KREMOM,VRH!TAKO DA OVO JE DEFINITIVNO RECEPT ZA CEO ZIVOT ;)..E ZABORAVIH SLIKU 🙁 BICE UBRZO :D..OVE SA KREMOM SAM U MERU DODALA JOS 1JAJE,200-300G BRASNA,POLA MARGARINA,100ML MLEKA,I ULJEM SAM IH "PODMAZIVALA",😉 A KAD SU BILE PECENE OTOPILA SAM COKOLADU ZA KUVANJE PA PRELILA KIFLE NASUMICNO MMM NJAM NJAM JOS UKUSNIJE SU BILE :))) I DA 2KVASCA SUVA SAM STAVILA.HVALA NA RECEPTU :*

Ljubice, od srca ti hvala i topli pozdrav za vas.