Moj profil

After eight torta

44

Za sve koji vole ukus mente u kolačima, moja kreacija, nastala sasvim slučajno i neočekivano postala omiljena torta moje mame. Objavljujem ovaj recept u čast njenog rodjendana. Srećan rodjendan mama!

Za sve koji vole ukus mente u kolačima, moja kreacija, nastala sasvim slučajno i neočekivano postala omiljena torta moje mame. Objavljujem ovaj recept u čast njenog rodjendana. Srećan rodjendan mama!

Sastojci

4 Jaja
3 Kašike brašna
3 Kašike kakaoa
50 gr Čokoleve (ili neskvika)
pola Praška za pecivo
100 ml Vode
50 gr Šećera
1 Grančica nane
500 ml Mleka
2 Vanilin šećera
150 g Brašna
250 gr Putera
100 gr Šećera u prahu
150 gr After eight čokoladica
200 gr Čokolade
50 gr After eight čokoladica
100 ml Slatke pavlake
50 gr Margarina za kolače (ili putera)

Priprema

1.

Kora: 4 belanca i 4 kašike šećera umutiti čvrsto na najvećoj brzini pa dodati 4 žumanca i smanjiti brzinu miksera. Dodati 3 kašike brašna, 3 kašike kakaoa, 50 gr čokoleve ili neskvika i prašak za pecivo. Koru peći na 200 stepeni desetak minuta, proveriti čačkalicom da li je gotova (kada ubodemo čačkalicu treba da bude suva, ako nije to znači da kora nije gotova)

2.

Preliv: Skuvamo preliv za koru od 100 ml vode i 50 gr šećera. Kada provri kuvamo još desetak minuta i na samom kraju dodamo grančicu nane.

3.

Vruću koru prelivamo vrućim prelivom (uklonimo grančicu nane).

4.

Fil: 400 ml mleka kuvamo sa 2 vanilin šećera. 100 ml mleka pomešamo sa 150 gr brašna pa ukuvamo u vruće mleko i izmešamo mikserom. Ostavimo da se potpuno ohladi.

5.

250 gr putera penasto umutimo sa 100 gr šećera u prahu i spojimo sa hladnim filom koji je ohladjen. Izmutimo sve zajedno.

6.

U fil dodajemo 150 gr After eight čokoladica (celih) i kratko mutimo mikserom da bi se čokoladice izlomile.

7.

Glazura: Na tihoj vatri grejemo 200 gr čokolade, 50 gr After eight čokoladica, 100 ml slatke pavlake i 50 gr margarina. Kada je sve istopljeno i sjedinjeno glazura je gotova.

8.

Oko kore stavljamo obruč od pleha, ja sam koristila srce. Preko kore sipamo fil, ravnamo a onda izlivamo glazuru. Torta se hladi 4-5 sati.

Posluživanje

Ovo je prvi recept koji objavljujem, nadam se da će vam se dopasti. Torta je osvežavajuća i nije previše slatka.

Prijatno! :)

  • Torte(3)
  • After-eight-torta(1)
  • Kremasti-deserti(1)
  • After-eight(1)
  • Menta(1)
  • Kremasta-torta(1)
  • Menta-cokolada(1)
  • Torta(1)
  • Kolaci-after-eight(1)

7

Sviđa mi se 🙂

Drago mi je da vam se dopala :) 

Fan-ta-stic-no! Posto je isti slucaj i sa mojom mamom, pravila sam vec nekoliko puta, i nema greske. Torta izuzetno osvezavajuca, za ljubitelje After Eight bice sigurno medju favoritima. Hvala puno na receptu!