Moj profil

Salata od hobotnice

14

salata prelepe teksture i ukusa

salata prelepe teksture i ukusa

Sastojci

1.200gr hobotnica
1 glavica zelene salate puterice(manja salata)
oko 80 gr rukole
oko 15 kom zelenih maslina
oko 10 kom klipova kukuruza
3-4 lista lorber-lovor
4-5 čena beli luk
1kom grančica ruzmarina
oko 1 dcl crnog suvog vina za kuvanje i za prelivanje hobotnice
po potrebi maslinovo ulje
po potrebi so
po potrebi aceto balsamico

Priprema

1.

Svežu hobotnicu zamrznemo dan ranije.Pre pripreme odmrznemo hobotnicu i blago istucamo batom za meso.

2.

U dubljem sudu dno prekrijemo maslinovim uljem na ulje dodamo so, lovorov list, ruzmarin, gnječen beli luk i sve zagrejemo da  zamiriše pa potom dolijemo oko 3 l vode dodamo hobotnicu i kuvamo poklopljeno oko 80 min.

3.

Na polovini kuvanja dolijemo još vode ako je potrebno probamo slanost i dosolimo i dolijemo crno vino i poklopimo da se dokuva.

4.

Skuvanu hobotnicu odcedimo od softa tupim nožem lagano sa kraka i trupa poskidamo gornju kožicu koja se lako odvaja.Oštrim nožem trup i krake isečemo na sitnije parčiće vadeći oči i zub između kraka.

5.

Hobotnicu prelijemo sa maslinovim uljem, nekoliko kašika crnog vina, dodamo soli i sitno seckan beli luk i peršun , ostavimo da odstoji par minuta.

6.

Zelenu salatu operemo i  iseckamo na jako tanke rezance,rukol operemo, masline isečemo na kolutiće i ukiseljene klipčiće mladog kukuruza takođe nasečemo na kolutiće.

7.

Hobotnicu u saftu mešamo sa salatom pre služenja i sve zajedno prelijemo sa aceto balsamicom.

  • HOBOTNICA(1)

7

Ty, posle praznika se bacam u potragu 🙂

Postavila sam sliku pakovaja inače pošto vidim da si iz RS imaš ga u Idei univeru, merkatoru, maxi mrketu, metrou.Juče sam baš uzela u univeru oko 130 din je tegla.

Mila  Orijana to nije šećerac kukuruz a i nije isti ukus ovo su klippčići malih nerazvijenih kukuruza.Veličine oko možda 10 cm i imaju malene ne rezvijene opnice po sebi jako je fino slatko i krckavo i malo kisi jer jeu kiselom rastvoru ali nema aromu pravog kukuruz, pa mi je zato i super išlo u kombinaciji.Ima u svakom marketu probaću da nađem na netu sliku u pakovanju  kako izgleda pa postavljam za par min.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)