Moj profil

“RIBLJI SENDVIĆ” U SAFTU OD VRHNJA

60 minuta
6

Ovo je jedna od varijacija spremanja ribljih fileta, koje sam jeo u Nizozemskoj, a otkud je recept stigao, poima nemam, samo znam da je bilo super …....

Ovo je jedna od varijacija spremanja ribljih fileta, koje sam jeo u Nizozemskoj, a otkud je recept stigao, poima nemam, samo znam da je bilo super …....

Sastojci

za
Kom. 12 Fileta oslića (smrznutih)
Kom. 2 Paprike
Kom. 2 Paradajza
Kom. 1 Limun (samo sok)
Žlica 1,5 Kapara
Žlica 1 Usitnjenog peršina
Kom. 6 Šnitica putra
Začin Sol,biber,bosiljak
Kom. 2 Kisela vrhnja (ili dve mjerice na placu)
Žlica

Priprema

1.

Filete oslića odmrznite, stavite ga na alufoliju, te na njega stavite narezanog luka na šnitice, paprike na prutiće i paradajz na šnitice, posolite, polijte sa malo limunova soka i pobiberite, pa na to stavite šniticu putra. Na to stavite drugi file oslića i dobro zatvorite foliju , da ništa ne iscuri iz nje. Tako uradite i sa oslalim filetima, pa u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva, stavite peći cca 30 minuta.

2.

Za to vrijeme usitnite kapare i peršin, te umješajte u vrhnje, dodajte ostatak limunova soka i začine po vašem ukusu, dobro izmiksajte i kad je riba pečena, pažljivo je izvadite na tasnjur i prelijte sosom. Poslužite uz kuhani krumpir.

Posluživanje

Alternativa je izbor filetirane ribe po vašem izboru, a stavio sam smrznute, jer su jeftiniji i nema muke sa filetiranjem. U sos možete po vašoj želji dodati malo crvene paprike.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)