Moj profil

Torta Tutti Frutti

70 minuta
50

Ovo je jedna straaaaašno lagana torta, čak više kiselkasta nego slatka, ma baš osvježavajuća! Pomalo je zanimljiva jer u biskvit umjesto brašna ide mljeveni dvopek, a u kremu mlaćenica!

Ovo je jedna straaaaašno lagana torta, čak više kiselkasta nego slatka, ma baš osvježavajuća! Pomalo je zanimljiva jer u biskvit umjesto brašna ide mljeveni dvopek, a u kremu mlaćenica!

Sastojci

za
Biskvit
75 g dvopeka
1 ravna žličica praška za pecivo
Krema
12 listića želatine
sok 1 limuna
300 ml mlaćenice*
Voćni nadjev
1 papaja ( ja nisam našla pa sam koristila pola dinje)
1 mali ili pola većeg ananasa
1 svijetli preljev za torte

Priprema

1.

Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva. Namastiti samo dno okruglog kalupa promjera 26 cm.  Za podlogu dvopek sitno sameljite u multipraktiku.

Izmiksajte jaja, šećer i 1 žlicu tople vode. Dvopek pomiješajte s praškom za pecivo, prosijte preko pjene od jaja i lagano izmješajte. Peći oko 15-20 min, ohladiti, staviti na pladanj i obujmiti okvirom kalupa.

2.

Za kremu namočiti želatinu u hladnu vodu. Izmiksati čvrsto   vrhnje za šlag. U loncu  zagrijati do vrenja limunov sok i šećer, maknuti s vatre pa umiješati ocijeđenu želatinu. Umiješajte mlaćenicu i sir (kojeg ste prethodno malo izmiksali da nema grudica) te potom šlag. Nanesite na biskvit, poravnajte i ostavite da se stisne u hladnjaku, ja sam preko noći ostavila.

3.

Za voćni nadjev svo voće operite, očistite i  narežite na kockice, promiješajte te u debelom sloju rasporedite po ohlađenoj torti. Pripremite preljev za tortu prema uputi s pakiranja sa 250 ml vode i prelijete preko voća. Stavite još oko pola sata u frižider da se preljev stisne, a zatim pažljivo nožem odvojite tortu od okvira i papajte :)

Posluživanje

Rcp je iz Čarolije okusa i po kriški ima samo 240 kcal (barem tako oni kažu). Kao što sam napomenula, torta je više osvježavajuća i kiselkasta nego slatka, ali možete si prilagoditi količinu šećera ukoliko želite slađu tortu.

Naravno možete i koristiti voće koje vam odgovara.

*Mlaćenica se kod nas prodaje pod nazivom Stepko, da nebi bilo nismo znali :)

  • Torta(3)
  • Torte(2)
  • Cheesecake(1)
  • Vocni(1)
  • Torte voćne(1)
  • Torte-klasika(1)
  • Kremasto(1)

15

Thanks ! Ja sam se malo bojala da biskvit neće biti dobar tako s dvopekom ali sam se vrlo ugodno iznenadila jer je stvarno prefin i sočan!

Lijepa tutti frutti.. dopada mi se biskvitna varijanta sa dvopekom😉 

Hvala! #12 može, naravno