Moj profil

Teleci medaljoni u kremi od Ojstera, ruzmarina i milerama

20 minuta
13

Lagano mesno jelo. Veoma lako pripremiti i sastaviti izvandredne kombinacije. Obozavaocima teletine ce se sigurno svidjeti.

Lagano mesno jelo. Veoma lako pripremiti i sastaviti izvandredne kombinacije. Obozavaocima teletine ce se sigurno svidjeti.

Sastojci

za
200 gr teleceg filea, 1 dl neutralne pavlake, 1 supena kasika ojster sosa, 1 kasika domaceg milerama, 0.03 dl belog vina, 1 grancica svezeg ruzmarina, 1 glavica svezeg komoraca so biber po zelji

Priprema

1.

Zagrejati tiganj i na maslacu proprziti dva teleca medaljona od po 100 grama. Naliti belo vino i sacekati da ispari skoro do kraja. Dodati neutralnu pavlaku, mileram i ojster sos. Ubaciti pola grancice svezeg ruzmarina i cele listove ociscenog komoraca kako bi jelo poprimilo okus ruzmarina a komorac omeksao. Poklopiti i dinstati sve dok komorac ne bude na pola kuvan. Ako se prekuva gubi na obliku i ukusu.

Posluživanje

Na tanjir saviti komorac a zatim na njega telece medaljone. Kasikom lagano preliti sve tako da krema ostane u listovima komoraca i da se ne razlije po tanjiru. Za dekoraciju sam koristio pecenu u dubokoj masnoci koru od seckanog plavog patlidzana, svez ruzmarin i ceri paradajz :) Obode tanjira krancirati kranc biberom na krupno.

Prijatno!

  • TELETINA(2)
  • Belo-vino(1)
  • Ružmarin(1)
  • Bec(1)
  • Mileram(1)
  • Komorač(1)

5

Držim te za riječ!Probati ću,vidiš da sam stavila recept u omiljene!

Ja sam siguran da ne pokvare. Samo daju lepsi ukus. Ako se nisi ranije susretala sa njima onda je jedini nacin da probas. Posebno napravi malu kolicinu sosa i probaj ukus. Ojster sos ima specifican ukus, veruj mi da je idealna kombinacija 🙂

I mislila sam da su oštrige..ojster...kuneš li se da ne "pokvare"teletinu?

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)