Moj profil

Kinder pingui

372

Za one koji su tražili evo stiže recept! :)

Za one koji su tražili evo stiže recept! :)

Sastojci

Kore:
8 kom jaja
8 kašika šećera
4 kašike mleka
5 kašika brašna
3 kašike mlevenih lešnika ili oraha
3 kašike kakaoa
Fil:
1 kesica želatina
2 kašike meda
Preliv:
250 ml vode
2 kašike meda
Glazura između fila :
100 gr čokolade
2 kašike ulja
Glazra preko kolača :
130 gr čokolade
2 kašike ulja

Priprema

1.

Kore:

Umutiti penasto bleanca, potom dodati šečer i mutiti dok se ne dobije čvrst sneg od belanaca. Belancima dodati žumanca, smanjiti mikser pa lagano dodati mleko, lešnike, brašno, prašak za pecivo i kakao.

2.

Od dobijene mase peći dve kore. Ja sam pekla u plehu dimenzija 36cm x 26 cm .

Ja uglavnom mutim odvojeno po pola mere, tako mi budu jednake kore.

3.

Umutiti slatku pavlaku, njoj dodati med i želatin koji ste razmutili prema upustvu sa kesice. Dodati aromu vanile po ukusu.

4.

Razmutiti med u toploj vodi za preliv za kore. Tome dodati malo arome vanile.

Možete umesto meda i vode koristi i preliv od kakaoa.

5.

Rastopiti čokoladu sa uljem i maslacom ili margarinom.

6.

Slagati: kora - pola preliva od meda - pola slatke pavlake - glazura od čokolade - druga polovina slatke pavlake - druga kora - dugi deo preliva od meda preko kore - glazura od čokolade.

7.

Vodite računa da lagano razmažete drugi sloj slatke pavlake preko čokolade kakao se ove mase ne bi izmešale. Ja uvek pre filovanja drugog sloja slatke pavlake stavim kolač malo u frižider na par minuta, kako bi se čokoladni preliv malo stegao.

8.

Kolač seći u kocke ili stangle i služiti.

  • Kolači(11)
  • Kremasti kolaci(8)
  • Kinder-pingui(5)
  • Kinder(2)
  • Kinder-pingvin(2)
  • Kremasto(2)
  • Najlepsi-kolaci(1)
  • Kolac-sa-slatkim-vrhnjem(1)
  • Kinder-pinquin(1)

64

😋Jooooj, jel može netko obrisat ovu sliku panna cotte? Ne znam kako ju je kompuhvatio, inače, kolač je predivan, svi su bili oduševljeni!

I,napokon sam napravila ovaj kolač još prošle srede, no paklene poplave u mom kraju su me sprečile da se ovde oglasim. Dakle, pekla sam korice na 180*C u trajanju od po 20min. Čokoladnu glazuru, koja ide izmedju dva reda slatke pavlake, prvo sam pripremljenu razlila na nenauljen papir za pečenje, stavila u isti kalup u kojem sam pekla korice i pravac u frižider na dva sata hladjenja. Pošto se čokolada lepo stegla, prebacila sam je sa sve pek papirom (okrenutim na gore) na slatku pavlaku, skinula ga i tako rešila problem razlivanja slatke pavlake zbog tople čokoladne glazure.

Meni se lično, da se ne ljite Boby i svi ostali, ova poslastica nimalo ne svidja. Ima neki čudan ukus hemije i sintetike, asocira me na i suviše lepo umivene poslastičarnice koje proizvode poslastice na kilogram. Ali, zato moj dragi, koji sve voli samo da je slatko, zadovoljno oblizuje usne i trlja stomak, jer je sve ostalo samo za njega. 👋

Pravila bih večeras ovaj kolač, samo me zanima na kojoj temperaturi i koliko dugo se peče?