Moj profil

PITA SA JABUKAMA

45 minuta
75

Jednostavna, zdrava i ukusna... Znam da većina ima ovaj simpatični recept... Ipak, evo ga još jednom ...

Jednostavna, zdrava i ukusna... Znam da većina ima ovaj simpatični recept... Ipak, evo ga još jednom ...

Sastojci

za
malo cimeta
Za testo:
1 čaša šećera (od 2 dl)
1 čaša jogurta
1/2 kesice praška za pecivo
malo izrendane limunove kore
5-6 kapi arome vanile
prah šećer za posipanje

Priprema

1.

Za ovaj kolač prvo treba pripremiti fil od jabuka: jabuke oprati, oljuštiti i izrendati. Posuti ih sa 3 - 4 kašike šećera, pa staviti na šporet da se dinstaju u sopstvenom soku (najviše 7 - 8 minuta). Ostaviti da se potpuno ohlade, pa u njih dodati malo cimeta i limunovog soka.

2.

Dok se jabuke hlade, napraviti testo: jaja dobro izmutiti mikserom (nije potrebno odvajati žumanca od belanaca), pa dodati šećer. Mutiti desetak minuta. Isključiti mikser, pa polako dodati ostale sastojke (ulje, jogurt, prašak za pecivo, limunovu koru, brašno, vanilu) i pažljivo ih umešati  i sjediniti varjačom.

3.

U podmazan pleh sipati polovinu testa i staviti da se malo zapeče. Posle desetak minuta izvaditi pleh iz rerne, pa po testu rasporediti fil od jabuka. Odmah na fil izliti i ostatak testa i vratiti u rernu da se ispeče do kraja. Za dvadesetak minuta kolač je ispečen.

4.

Kad se potpuno ohladi, kolač posuti prah šećerom.

  • Jabuke(3)
  • Brankai-probala(1)
  • Pita(1)
  • Kolači(1)

22

Hvala ti, draga Zlatice, drago mi je da su ti se i recept, i kolač dopali.... najlepše stvari su često i najjednostavnije, zar ne?!

Najbolji su stari recept za nase pite a ovaj tvoj recept mi je predobar draga Snezana ,oprosti mi nisam se stigla prije javiti👍🤗

Svi volimo kad zamirišu jabukeeeeee.... 👍

Ovako je ispalo drugima