Moj profil

Torta od pecenih paprika

60 minuta
79

Kada sam je ispekla ispala je lepa kao i uvek, ali ovaj put sam je pripremala za posebnu priliku …....za moj rodjendan ….....Gosti su bili odusevljeni ,a nadam se da cete biti i vi . Sve u svemu zao mi je sto je nisam slikala pecenu jer je nestala brzinom vetra . Pustite mastu na volju i zamislite nesto predivno u slojevima …..................

Kada sam je ispekla ispala je lepa kao i uvek, ali ovaj put sam je pripremala za posebnu priliku …....za moj rodjendan ….....Gosti su bili odusevljeni ,a nadam se da cete biti i vi . Sve u svemu zao mi je sto je nisam slikala pecenu jer je nestala brzinom vetra . Pustite mastu na volju i zamislite nesto predivno u slojevima …..................

Sastojci

Sastojci
20 --30 kom oguljenih pecenih paprika
500 g kackavalja ( trapist, mozzarella )
200 do 300 g praske sunke
Sastojci za pohovanje paprika
Sastojci za preliv
5 do 6 kom jaja
1 1/2 casa od jogurta pavlake ( vrhnje , sour cream )
malo soli
Dodatak po zelji
malo ribanog sira Parmezana

Priprema

1.

1. Pecene paprike oguliti , dobro ocediti, ocistiti od semenki pa raspoloviti.

2.

2. Poredati ih na vecu povrsinu pa ih lagano osoliti sa obe strane.

3.

3. Prvo ih sa obe strane uvaljati u brasno pa tek onda u smesu koju smo napravili od jaja, brasna , malo mleka , soli i bibera ( kao da pravite smesu za palacinke ali naravno gusce kao za pohovanje )

4.

4. Prziti ih sa obe strane u vrucem ulju te vaditi na stranu obavezno stavljajuci na papir da upije visak masnoce i papir menjati posle svake ture pohovanja.

5.

5. Podmazati ciniju ( tepsiju, djevdjir i sl. ) te u njega slagati sledecim redom: na dno red pohovanih paprika , preko rendani ( ribani ) kackavalj ili vec koji sir imate, pa tanak red sunke , preko sunke preliti deo prethodno umucene smese od jaja i pavlake ( vrhnja ), pa opet ponovo isto od pocetka. Pohovana paprika ,rendani sir , red sunke pa preliti smesu od jaja i pavlake . I tako slagati dok imate materijala . Koliko ce redova biti zavisi od velicine vase posude u kojoj cete sve zapeci i od kolicine i velicine paprika. Uglavnom na vrh mora da se narenda kackavalj koji se na kraju zalije sa preostalom smesom od jaja i pavlake. Pokriti ciniju folijom i staviti u rernu da se zapece na 180 C dok se jaja ne zapeku tj . dok se sve lepo ne spoji otprilike pola sata , a mozda i manje zavisi od rerne. 10 min pred kraj otkriti foliju da se lepo zapece odozgo i dobije boju. Kada je pecena ostaviti je da se ohladi malo i potom seci. Prijatno.
Voditi racuna o kolicini soli jer se paprike prethodno sole.

Posluživanje

Ako je pecete u nekoj ciniji kao sto sam ja pekla sto ne hvata za dno i okolo kada se dobro prohladi mozete da je preokrenete naopako i izgleda fenomenalno bas kao torta . Lagano ali bas lagano tankim slojem premazite je samo odozgo pavlakom i malo pospite sitno, sitno seckanim persunom. Potom je secite na kocke . Ili je secite na komade po zelji dok je jos u posudi pa te komade servirajte na tanjir sa koga ce se gosti sami posluzivati. Napomena: Za one sto ne jedu meso , samo neka izbace sunku iz recepta i svejedno ce da bude odlicna. Takodjer je moguce da ce vam zafaliti malo smese za pohovanje ili smese za preliv od jaja i pavlake ali to morate sami proceniti jer nisu sve paprike iste velicine,neke su sitnije ,neke krupnije pa od toga i zavisi kolicina smese koja ce biti potrebna . Isto tako ova kolicina je poprilicno izdasna i dovoljna za vece drustvo, ali vi je mozete smanjiti za Vase potrebe. Inace odlicno je da se jede i toplo i hladno. Nadam se da ce Vam se svideti.
Za one koji vole ukus sira Parmezana , dodati malo istog ( sitno rendanog ) u smesu od jaja i pavlake. Daje jelu malo drugaciju aromu . Kolicina zavisi od vaseg izbora , po volji i zelji . Samo voditi racuna zbog kolicine soli u celom receptu jer je Parmezan slan sir. Ja licno ga uvek malo stavim jer ga svi volimo.

  • Predjela(4)
  • Slana torta(2)
  • Paprike(2)
  • Slane torte(1)
  • Torte-slane(1)
  • Slava(1)
  • Predjelo(1)
  • Slana jela(1)
  • Isprobati(1)

34

Bilo bi mi drago da zaista i probate . Ako ste ljubitelj pecenih paprika sigurna sam da ce Vam se svideti . Odlicno je da se jede i toplo i hladno😛 ....ovisno ko kako voli.

Pozdrav

❤️

Ovo mora biti predobno!🙂 Obavezno ću isprobati!🙂

Hvala Danka ............nadam se da ces ga isprobati i biti stvarno zadovoljna . U mojoj kuci svi obozavamo paprike na ovaj nacin . Pozdrav.

Ovako je ispalo drugima