Moj profil

KINDER TORTA

120 minuta
83

Fina, kremasta, s neobičnim ukusom pečenih lešnika…

Fina, kremasta, s neobičnim ukusom pečenih lešnika…

Sastojci

za
Kora:
1/2 kg šećera
1 kašičica sirćeta
1 kašičica ulja
200 gr pečenih lešnika
Fil:
2 kašike gustina
1 kesica pudinga od vanile (40 gr)
7,5 dl mleka
250 gr putera
6 kašika eurokrema (ili nutele)
I još:
3 dl slatke pavlake (ili 3 kesice šlaga)

Priprema

1.

Prvo pripremiti pleh (moj je veličine 20×35 cm, ali može i veći), tako što u njega treba staviti peki papir, malo ga namazati uljem, pa rasporediti blago propečene i iseckane lešnike (ja ih stavim u čistu kuhinjsku krpu i zdrobim ih oklagijom). Od belanaca izlupati čvrst sneg, dodati šećer i još malo lupati. Kad se dodaju ulje i sirće, mešanje se nastavlja polagano. Sneg istresti na lešnike i staviti u rernu da se peče (ili bolje rečeno suši) oko 1,5 sat na temperaturi od 130 – 150 stepeni, zavisno od rerne. Kad se ispeče i dobro ohladi, kora se izvrne na tacnu za služenje, tako da sad lešnici budu gore.

2.

Za fil se žumanca izmešaju sa šećerom, pudingom i gustinom, doda se 2,5 dl mleka i sve se to skuva u pola litra mleka koje vri. Ostaviti da se ohladi, pa dodati puter umućen sa prah šećerom. Podeliti fil na dva dela, pa u jednu polovinu dodati 100 gr omekšale čokolade. 

3.

Filovanje torte: lešnike premazati tankim slojem eurokrema. Preko eurokrema staviti žuti fil, a na njega plazma keks (provučen kroz mleko, da se ne natopi previše). Preko plazma keksa staviti braon fil i ostaviti u frižider. Sutradan, pred služenje, tortu premazati ulupanom slatkom pavlakom (ili šlagom).

  • Torte(8)
  • Torta-san(1)
  • Najtorte(1)
  • Torta-orah-peceni(1)
  • Cake(1)

14

Hvala ti... ništa komplikovano, ni preskupo... u pitanju su jednostavni, a fini sastojci... Meni je juče čak kora pukla po dužini, dok se pekla... i ništa strašno, u nju je legao žuti baaaaaajni fil... 👍😋

Posle cizkejka, na redu je ova torta. Odlicno mi izgleda, mislim procitala sam sastojke... super je 🙂

Sneki, slicica ne mora biti profi, vazni su sastojci.. Slici nista ne nedostaje…

Ovako je ispalo drugima