Moj profil

Kolač sa višnjama

30 minuta
213

Redovan i neizostavan gost na našoj trpezi zadnjih…(prebrojavam)....par decenija.Verovatno ga mnoge od vas imaju u svojim sveščicama,ali je kolač toliko dobar i jednostavan da sam morala da ga objavim.

Redovan i neizostavan gost na našoj trpezi zadnjih…(prebrojavam)....par decenija.Verovatno ga mnoge od vas imaju u svojim sveščicama,ali je kolač toliko dobar i jednostavan da sam morala da ga objavim.

Sastojci

5 kom. jaja
14 kašika mleka
14 kašika šećera
14 kašika ulja
17 (punih)kašika brašna
(oko) 800g višanja

Priprema

1.

Umutiti jaja žicom za mućenje, dodati ostale sastojke(osim višanja),dobro umutiti u glatku smesu, sipati u podmazan pleh, zapeći malo(oko 5 min.-da višnje ne padnu na dno),ravnomerno rasporediti očišćene višnje po smesi i peći još 15-20min.Peći na 180 ili 200 stepeni u zavisnosti od toga kako vam radi rerna.

2.

Pečen kolač posuti prah šećerom.

3.

Prijatno!

Posluživanje

Umesto mleka, možete dodati 200ml jogurta(provereno dobro),a umesto višanja možete upotrebiti i maline(takođe provereno).

  • Višnje(13)
  • Kolači(2)
  • Kolač(2)
  • Višnja(2)
  • Kolac-sa-visnjama(2)
  • JEDNOSTAVNO(1)
  • Maline(1)
  • Kolaci-torticinja(1)
  • Kolaci-visni(1)

40

nisam imala jogurta pa sam odlučila probati vas recept,muž kaže da u zadnje vrijeme bolji kolač nije jeo. Jedan tajni savjet 😅 ako ne želite da vam trešnje/višnje padnu dolje stavite veliku zlicu gustina u višnje/trešnje i samo malo promiješate. Sve ostanu gore u biskvita. Biskvit ih poklopi,ali ne padnu dolje. Ako želite da bude raznoliko pola stavite bez gustina,pola sa gustinom. 

lijep pozdrav 

Evo upravo sam napravila ovaj kolač. Imala sam višnje i tražim recept ,gledam komentare i naiđem gdje negirate onu kojoj nije uspjelo. napravila sam ga i uistinu je  uspjeo . radila sam ga točno kako je i napisano s time da nikad u životu nisam radila kolač bez miksera. Malo sam bila skeptična ali tako piše tako i radim :) 👍

 Pravila sam juče kolač. Višnje majske, krupne, sočne.... I tako, pale na dno kolača. Ja ga isečem na kocke,i  elem, što je bilo dole, okrenem gore, naprašim prah šećerom... I to je to. Kolač je, zaista, saftan i ukusan, a malu prevaru niko nije ni uočio.

Ovako je ispalo drugima