Moj profil

Voćni tiramisu

167

Recept za tiramisu tortu ovoga puta sam osvežila sa voćem. Rezultatom sam prezadovoljna i mislim da više neću spremati klasični tiramisu.

Recept za tiramisu tortu ovoga puta sam osvežila sa voćem. Rezultatom sam prezadovoljna i mislim da više neću spremati klasični tiramisu.

Sastojci

2 velike kutije piškota
200 gr zamrznutog mix voća (jagode,maline i kupine)
200 ml vode
3 kašike šećera (za voćni deo)
1 kašika gustina
1 kesica želatina
2 kesice kapućina

Priprema

Presek torteKlasični tiramisu
1.

Kesicu želatina sipati u odgovarajući sud zadim preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.

2.

Zamrznuto voće sipati u šerpicu, naliti sa vodom i dodati šećer. Kuvati oko 20 minuta, zatim dodati gustin i kuvati na umerenoj temperaturi još 10 minuta uz mešanje. Skloniti sa šporeta, dodati polovinu nabubrelog želatina i promešati. Ostavite na stranu.

3.

U žumanca sipati šećer, vanilin šećer i dobro izmiksati (možete ih skuvati na pari i ohladiti pre stavljanja sira). Dodati mascarpone sir i opet dobro umutitu. Drugu polovinu želatina otopiti i dodati filu. Posebno umutiti belanca, zatim dodati u fil od mascarpone sira i promešati kašikom. Skuvati dve šoljice kapućina i ostaviti da se prohladi. Piškote na kratko umočiti u kapućino i ređati na tacnu na koju ste stavili obruč veličine 24-26 cm. Preko piškota rasporediti 1/3 mascarpone fila, zatim ponoviti postupak sa piškotama i mascarpone filom. Preko fila sipajte prohlađeni (ne i ohlađeni) voćni peliv. Ostavite tacnu na 25-30 minuta u frižider.

4.

Preko prohlađenog voćno preliva poređajte još jedan red umočenih piškota, rasporedite ostatak mascarpone sira i izravnajte. Ostavite tortu najmanje 3-4 sata u frižideru pre skidanja obruča, mada je najbolje da to ostavite za sutra. Tortu pospite sa čokoladom u prahu. Što se tiče ove šare, radila sam je sa Wilton šablonom .
Presek torte

Posluživanje

Što se tiče mascarpone sira, njega ću isključivo raditi sa Imlekovom slatkom pavlakom jer je najbolji za pravljenje domaćeg mascarpone sira .

  • Tiramisu(11)
  • Torte(5)
  • Kolači bez pečenja(1)
  • Cool-torta(1)
  • Mascarpone(1)
  • Kolaci-mascarpone(1)
  • Cool-vocnjak(1)
  • Kremasti kolaci(1)
  • MINJA(1)

19

Odličan tiramisu

Kako bi bilo piškote umakati u voćni sok umjesto u kapućino?

Savrseno, draga Minja, bas sve..i recept i slika, objasnjenje..Nesebicno, precizno, vrlo profesionalno. Hvala ti, carobna si!

Ovako je ispalo drugima