Moj profil

Musaka

8

Jos jedan tradicionalni recept koji se u mojoj porodici vec godinama priprema na isti nacin, pa izvolite, probajte ;)

Jos jedan tradicionalni recept koji se u mojoj porodici vec godinama priprema na isti nacin, pa izvolite, probajte ;)

Sastojci

4-5 velikih krompira
zacini:
oko 1dl ulja
malo mleka

Priprema

1.

Glavicu luka ocistiti i sitno iseckati. Na vrelom ulju je proprziti uz malo soli. Kad je luk proprzen, dodati mu mleveno meso , vegetu, biber, so, alevu papriku i proprziti i meso na ulju zajedno sa lukom.Kada je meso proprzeno, ocistiti nekoliko vecih krompira i iseci ih na tanje kolutove. Poslagati po dnu tepsije ili glinene tave koju sam ja koristila prvo red krompira, pa usuti red mesa, pa opet krompir pa meso dok se ne utrosi, i na kraju zavrsiti redom krompira. Preliti vodom da prekrije i zadnji red krompira, a zatim staviti u vrucu rernu da se pece. Peci nekih 2h, dok ne uvri voda, a za to vreme u soljici umutiti jedno celo jaje sa malo mleka. Kada je voda iz musake uvrila, preliti jaje preko musake i vratiti da se sve zajedno zapece.

Posluživanje

Musaka je fantasticna, verujte mi na rec, i za promenu u jelovniku je fantasticna.Mozete je jesti uz svezu sezonsku salatu, feferone ili barene paprike.

8

A na koliko stepeni se pece?

pozdrav ;) Tanjice, slazem se i ja sa tobom da je svaka sveze pripremljena hrana daleko zdravija od zamrznute i podgrejane, ali ja sam sama par puta zamrzavala i podgrevala i bogu hvala nije nam nista bilo.E sad, ne daj Boze, baksuz moze uvek zadesiti bilo koga, pa i mene. U svakom slucaju, ako je to misljenje lekara, evo postujem i cisto za ne daj Boze, uklanjam taj deo ;) Pozzic

i ja se slažem sa #5