Moj profil

Princes krofne

25

Sastojci

2 šoljice ulja
4 šoljice vode
3 šoljice brašna, 4 do 5 jaja
Fil: 1/2 l mlijeka, 8 kašika šećera,
3 jaja, 2 kašike šećera, 3 kašike brašna
limunova korica, vanilin šećer

Priprema

1.

U šerpu sipati vodu i ulje, staviti na vatru da provri. Skinuti s vatre, dodati tri šoljice brašna, izmješati, vratiti na vatru i mješati nekoliko minuta dok se masa ne zgusne i odvoji od šerpe. Ostaviti da se ohladi i u ohlađeno dodati 4 do 5 jaja, sve postepeno izmutiti i ostaviti tijesto da odstoji, da malo samo od sebe naraste. Kašikom ili špricom stavljati tijesto u podmazan pleh i peći u vreloj rerni. Ne otvarati rernu 15 minuta sve dok krofne ne narastu. Kada porumene, ostaviti da se ohlade.

2.

Za fil, u mlijeko dodati 8 kašika šećera i staviti da provri. Umutiti posebno tri cijela jaja sa dvije kašike šećera i tri kašike brašna, korom limuna i vanilijom. Sipati u mlijeko i kuvati na tihoj vatri vatri dok se masa zgusne. Krofne prerezati i filovati.

3.

Napomena: Odstupam od recepta, jer prvo skuvam fil, pa dok se on hladi, pravim tijesto. :)

  • Princes-krofne(1)

15

sviđa mi se recept :)

Hvala Teana, koliko kod komada da ispadnu, nedovoljno je, tj. malo, a svi volimo princezice, a ja izbegavam da ih pravim. Uspeće valjda ovog puta!

Ovo mi je drugi, nova sam u pisanju i postavljanju. Prašta se :) I one kolonice nisu kako treba, jer onda prebacuje kašike, namirnice…

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)