Moj profil

Munchmallow

30 minuta
31

Za sve one koji se ne usude raditi munchmallow kolačić po kolačić ili jednostavno nemaju vremena, evo recept koji je brzo gotov jer sve ide vruće na vruće!

Za sve one koji se ne usude raditi munchmallow kolačić po kolačić ili jednostavno nemaju vremena, evo recept koji je brzo gotov jer sve ide vruće na vruće!

Sastojci

biskvit
6 žlica šećera
1 i 1/2 šalica ulja
1 šalica mlijeka
3 žlice kakaa
1/2 vrećice praška za pecivo
4 i 1/2 žlice brašna
šaum
14 žlica šećera
glazura
1 žlica ulja
2 žlice vode

Priprema

1.

BISKVIT:
Žumanjke izmiješajte pjenasto sa šećerom, u tankom mlazu dodajte ulje da smjesa posvijetli pa onda manjom brzinom umiksajte mlijeko. Brašno, kakao i prašak pomiješajte i dodajt u smjesu miješajući najmanjom brzinom. Izlijte tijesto u namašćen protvan i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°°C.

2.

ŠAUM:
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg pa im pomalo dodavajte šećer da se rastopi i izmiješa u glatku smjesu. Na pečen bisvit namažite šaum i vratite par minuta u pećnicu da se stvori površinska korica.

3.

GLAZURA:
Čokoladu otopite s vodom i uljem, prelijte je na vruć kolač i odmah izrežite u kockice. Kako se kolač bude hladio kockice će se razdvajati i lako ćete ih vaditi.

Posluživanje

U mjerama se pod žlicom podrazumijeva puna jušna žlica, a šalica je od 150 ml.
Probajte, nitko se još nije bunio, a brzo je gotovo. Najduže je čekanje da se ohladi, a pola je znalo planuti dok je još toplo!

4

Odlican kolac, i ja isto pravim.

definitivno cu ga probati…djeluje mi jako ukusno…

Odlican recept i ja sam ga pravila ali malo drugacije…!