Moj profil

Noblica torta

40

Noblice mmm,kikiriki mmmm….

Noblice mmm,kikiriki mmmm….

Sastojci

1,5 kg. noblica
10 kašika šećera
2 l. mleka
500 g. margarina
200 gr. mlevene čokolade
200 gr. mlevenog neslanog kikirikija
2-3 kesice šlaga

Priprema

1.

Sjediniti pola litre mleka sa praškom za puding i šećerom.Pripremljenu masu kuvati u 1 l. mleka dok se nezgusne pa ostaviti da se hladi.Margarin umutiti sa šećerom u prahu i dodati u ohlađen puding.Dobro izmutiti i podeliti na dva dela.U prvi deo fila dodati mlevenu čokoladu i kikiriki a u drugi mleko u prahu.Noblice podeliti na tri jednaka dela.Preostalih pola litre mleka zagrejati pa umakati prvi deo noblica.Ređati na tacnu premazati polovinom fila od kikirikija pa preko njega pola fila od mleka u prahu.Opet red noblica pa drugi deo filova i završiti trećim redom noblica(sve noblice se umaču u mleko).Umutiti šlag i ukrasiti tortu.Ostaviti da prenoći u frižideru.

Posluživanje

Ja sam mislila da je ovo mala torta s obzirom da se 1,5kg noblica deli na 3 dela odnosno formiraju se 3 kore,ali sam se iznenadila celokupnom velicinom torte,verujte lepa velika torta a tek ukus mmm….. kikiriki mu daje poseban neodoljivi šmek.

  • Kolači bez pečenja(1)
  • Keks(1)
  • Torte-brze(1)
  • Keks-torte(1)
  • Slatko-noblice(1)
  • Kekst-torte(1)
  • Nob(1)
  • Noblica-torta(1)

18

Torta ti je fantasticna , sve sa svim slaze , torta je velika i to za veliko drustvo, pravila je moja snajka i tamo sam probala , a snajka pravi je majstor za torte i kolace !Pozdrav za moju banacanku !!!

Pa jstojsin, mozda sam ovde baš zbog toga da komentarišem margarin u vašoj torti, a o mojim receptima ne brinite, biće ih uskoro, ali ne takvih sigurno, a vi svoje slobodno pišite i to što više, sa što više margarina, a ja svoje uskoro, neko mora i da radi! Obećavam vam recepte, eto, a ima ih i to puno….

ja sam ovdje tek 12 dana !!! a ne 600 … kome ne paše komentar odmah je uvrijeđen !!!! što, zar trebam hvalit 500g margarina ! i ne znam koga bi se i čega trebali plašit!!! ???