Moj profil

Rižoto od morskih plodova

40 minuta
9

Rižoto je jelo koje možemo praviti na sto načina. Moji vole morsku verziju pa je često pravim. Brzo se i jednostavno napravi, ukusno je i zasitno.

Rižoto je jelo koje možemo praviti na sto načina. Moji vole morsku verziju pa je često pravim. Brzo se i jednostavno napravi, ukusno je i zasitno.

Sastojci

1/2 kg riže
1/2 kg morskih plodova
1 glavica luka
po ukusu papra

Priprema

1.

Prepržimo glavicu luka i kada je staklast na to stavimo morske plodove koje smo prethodno “pofurili” vrelom vodom. Nalijemo na to malo vode, dodamo vegete po ukusu, papra, vlasca i pustimo da se lagano dinsta (oko 20-tak minuta). Za to vrijeme skuhamo rižu u slanoj vodi. Kuhanu rižu procijedimo, isperemo vrelom vodom, vratimo u posudu i na to izlijemo morske plodove i dodamo cijelu konzervu tunjevine. Sve dobro promješamo, provjerimo je li dovoljno slano, eventualno dosolimo, dodamo cijelo vrhnje i peršunov list i još jednom sve dobro promiješamo i…serviramo.

Posluživanje

Servira se uz zelenu salatu, a može iz uz neku drugu ako vam paše.

  • Morski plodovi(2)
  • Gotveni-jadenja-morski-plodovi(1)
  • Jela od rize(1)
  • Mediteranska jela(1)

4

Fino mi je ispalo, samo što sam ja umijesto vegete stavila sol, a nisam imala ni vlasac, pa sam jednostavno bez toga napravila.

Svejedno ispalo je fino, a može i bez vrhnja. Tj., fino je i sa i bez vrhnja.

Preporučam onima kojima se neda kuhati, onima koji su prezauzeti pa im treba nešto brzo i fino, a da nije instant hrana i početnicima u kuhinji (kao ja 😉).

Zvuči jednostavno, probat ću.

odlicno…