Moj profil

Kokos torta

54

Evo jos jedna varijanta pa kome se svidi neka proba.

Evo jos jedna varijanta pa kome se svidi neka proba.

Sastojci

Tijesto
250 gr secera
300 gr kokosa
Fil
200 gr secera
200 gr margarina
75 gr crne cokolade
75 gr bijele cokolade
3-4 kesice vanile
malo ruma
Odozgo
malo rendane cokolade

Priprema

1.

Umutiti bjelanca sa sa secerom pa dodati kokos i suvo grozdje i peci na 200C da malo porumeni.

2.

Za fil umutiti zumanca sa secerom i dodati vanilu pa skuvati na pari, ostaviti da se ohladi pa dodati umucen margarin ili puter, promijesati i podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati crnu cokoladu i malo ruma a u drugi bijelu cokoladu. Filovi zbog cokolade budu malo cvrsci pa ko voli kremastije filove moze dodati i po 1 dl umucenog vrhnja za slag da bi fil bio kremastiji.

3.

Koru prerezati uzduz na dva dijela pa donju koru filovati bijelim filom a gornju tamnim, posuti suvim grozdjem koje mozete namociti u rum i premazati slagom pa posuti rendanom bijelom i crnom cokoladom i suvim grozdjem(ukupno se potrosi onih preostalih 50 gr).

Posluživanje

Ovo je kolac iz moje najnovije knjizice sa kolacima pa posto sam ga probala i meni se svidio onda sam ga podijelila i sa vama. U originalnom receptu se ne premazuje slagom vec se tamni fil samo pospe rendanom cokoladom i suvim grozdjem.Evo i slike nacete torte i slike parceta

  • Torte(9)
  • Kokos(5)
  • Božična torta(1)
  • Čokolada(1)
  • Torte-ana(1)
  • Ukrasavanje(1)

12

mmmmmmmmmm, prelijepa je. Ne sumnjam da je jako ukusna!

Irenalana, eto kako i slucajne stvari mogu da postanu fore za nesto novo i lepo…Probacu…definitivno mi se ovako vise svidja rendana coko.

BikiNL2007 Cokolada je stvarno spiralna ali to je potpuno slucajno ispalo tako. Valjda sam je malo duze drzala pored toplog sporeta pa je bila omeksala prije rendanja a onda sam rendala duzu stranu tako da sam dobila ovakve oblike ali nisam bas sigurna da bih to umjela da ponovim

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)