Moj profil

Vanilin roscici

198

Probala sam puno recepata za vanilin roscice,pre dve godine sam se zadrzala na ovom jer mi je najbolji.Malo pre sam ih ispekla i cekam da se dobro ohlade pa da ih spakujem u kutiju,mada su ovi lepi i tek ispeceni…..

Probala sam puno recepata za vanilin roscice,pre dve godine sam se zadrzala na ovom jer mi je najbolji.Malo pre sam ih ispekla i cekam da se dobro ohlade pa da ih spakujem u kutiju,mada su ovi lepi i tek ispeceni…..

Sastojci

Testo
170gr butera
270gr mekog brasna
Za posipanje

Priprema

1.

Umesite testo od navedenih sastojaka uvite u foliju i ostavite sat vremena u frizideru (moze i duze da stoji)

2.

Ne nisam zaboravila da upisem jaja, nema jaja u ovom testu i bas zato su mi najbolji.

3.

Zagrejte pecnicu na 175*C.Od testa oblikujte roscice i pecite oko 10min.Treba da ostanu beli.

4.

Pecene ih uvijajte u secer u prahu pomesan sa vanil secerom.

Posluživanje

Od ove kolicine testa bude dve tepsije roscica.
nemogu a da nekazem da sam pre neki dan probala i vanilin roscice sa mesavinom Dr.Oetker i moram reci da mi se nesvidjaju,previse tvrdi i bez ikakvog ukusa pa vam nebih preporucila tu mesavinu.Pecene ostavite u plehu par min da se nebi raspali ako ih vrele vadite.

  • Sitni kolači(6)
  • Božić(5)
  • Posno(4)
  • Keksići(4)
  • Kolači(3)
  • Kiflice(3)
  • KOLAČI- SITNI(2)
  • Roscici(2)
  • Keksi(2)

28

recept je jako dobar. radila sam ga vec tri puta i svaki puta u razlicitoj kombinaciji - bademi, orasi, ljesnjaci i obavezno s maslacem

jedino me ubija u pojam oblikovanje samih kiflica, jer se tijesto raspada pa ga treba "ukrotiti", trebalo mi je vremena da se uhodam kako ih oblikovati da ispadnu lijepe oble kiflice. 🙂

ali super su, tope se u ustima. i svidja mi se sto je u receptu manja kolicina secera nego u uobicajenim receptima (dodala sam jos prstohvat soli koja fino naglasi slatkocu). nakon pecenja ne valjam ih u secer, i bas su taman slatki. 

Uvek pravim po vasem receptu jer su zaista divni. Za slavu mojih roditelja koja je posna, za uz kaficu sa drugaricama, za zasladiti se svaki dan jer mogu dugo da stoje... Ma prosto odlicni! Pozdrav i hvala na recepticu.

Ovo mi je drugi put da radim ove kiflice. prvi put su svi bili odusevljeni posebno muz. Ali meni su se prvi put jako jako lomili. Bas sam se bila namucila. I sada drugi put sam ih stavila u tjestomat cisto da probam. Odlicno su izlazili, blje nego originalan recept od Wiltona. Ja sretna, muz jos vise 🙂

Naravno roscici su ipak roscici, ali za brzinske keksice(cak nisu niti odmarali u frizideru, nego sam ih odmah istiskivala), mala promjena oblika ne smeta puno.