Moj profil

Crna Torta

45 minuta
6

Evo recepta za omiljenu tortu mojih dragih unuka Gorana i Zvonimira.Laka priprema,i jako ukusna.

Evo recepta za omiljenu tortu mojih dragih unuka Gorana i Zvonimira.Laka priprema,i jako ukusna.

Sastojci

za
osnovno/tijesto i krema/
6 kom jaja
20 dkg maslaca
10 dkg oraha
3 jusne zlice kokosa
1 kom narance/samo izgratati koru/

Priprema

1.

Zutanjke i secer u prahu dobro izmijesati.#Pjenasto istuceni maslac dodati i dalje mijesati.#U smijesu dodavati mljevene orahe, kokos, rastopljenu cokoladu/ne smije biti vrela, vec sobne temperature/,izgratanu koru od narance.#Na kraju umijasati cvrst snijeg od bjelanjaca.#Smijesu podijelite na dva dijela.#Jedan dio stavite u namazani i omrviceni oblik za tortu.#Pecite na tem. od 185 C oko 40 min.#Drugi dio spremite u hladnjak.#Kad je prvi dio pecen, ohladite ga i premazite nepecenim dijelom/masa iz hladnjaka/.Slatko vrhnje dobro istucite i stavite na vrh torte.#Ohaldite i posluzite.

Posluživanje

Torta je jako ukusna i jednostavna.Tko ne voli kokos neka ga nadomijesti orahom i obrnuto tko nije za orah moze staviti samo kokos.Tortu sam na isti nacin pripremala i s lagano przenim bajamom i lijesnjakom.U tom slucaju dodam oko jedne zlicice masla vise. Uslast.Upozorenje:Torta je s nepecenim jajima pa je konzumirajte sto prije.Koristite samo jako svijeza jaja.

  • Cusko(1)
  • Kokos-slatko(1)
  • Torta(1)

1

Ukusna i jednostavna torta.

Koru sam pekla oko 30 minuta na 180, jer su vec bile pecene, plasila sam se da ne izgore. Posto volimo socnije torte, natopila sam je sokom narandze 🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)