Moj profil

DINASTIJA

15

Onako kako je ja pravim.

Onako kako je ja pravim.

Sastojci

300 g šećera
3 žlice brašna
KREMA:
200 g šećera
100 g čokolade
250 g maslaca
Po želji:
500 ml slatkog vrhnja sa 30 % m.m.

Priprema

1.

Bjelanjce sa šećerom istući u čvrsto snijeg.Dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.Na kraju dodati mljevene orahe,lagano umiješati žlicom.

Možemo peći na više načina.Prvi je način, sve odjednom staviti u okrugli kalup promjera 26 cm i peći na 180 stupnjeva oko 50 minuta.Drugi je način da smjesu podijelimo na tri dijela i pečemo svaki dio posebno 20 min na 200stupnjeva,a možemo i u veliku tepsiju od pećnice peći odjednom, pa izrezati na tri jednaka dijela.Tada isto pečemo  na 200 stupnjeva 20tak minuta.Tepsiju u svakom slučaju obložiti pek papirom i prethodno ugrijati pećnicu.

2.

Krema.

Stavimo kuhati mlijeko.

Žumanjke smiksati sa šećerom,dodati malo mlijeka(hladnog)  koje smo uzeli od one litre,usuti puding i izmiješati.Kada je mlijeko vrelo,maknutu ga sa vatre usuti puding i vratiti kuhati na laganu vatru dok se ne zgusne.

Kremu prekriti plastičnom folijom i ostaviti da se ohladi.Pjenasto umućeni maslac dodati u ohlađenu kremu.

3.

Kremu podijelimo u dva dijela.Jedan dio ostaje žut,a u drugi umješati rastopljenu čokoladu.Ja često kremu podijelim i na tri dijela,jedan ostaje žut 1/4,u drugi dodam čokoladu 2/4,a u treći dodam kokos1/4.

4.

Slagati tortu:biskvit-žuta krema-biskvit-crna krema-biskvit-žuta ili kokos krema-crna krema za kraj,njome namažemo cijelu tortu okolo i odozgo.Tortu možemo ukrasiti sa šlagom.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.