Moj profil

Kukuruzni kruh

190 minuta
69

Moji su ljubitelji kako kukuruza tako i kukuruznog brasna u svim varijantama . Ovo je jedan jednostavni i stvarno ukusni kruh koji ne zahtijeva veliki trud .

Moji su ljubitelji kako kukuruza tako i kukuruznog brasna u svim varijantama . Ovo je jedan jednostavni i stvarno ukusni kruh koji ne zahtijeva veliki trud .

Sastojci

1 kocka svijezeg kvasca
1 zlica meda
2 zlicice soli

Priprema

1.

Najprije napravi pjenicu od kvasca tako sto ces pomijesati kvasac , vodu i med , pa ostavi na toplom da se napravi pjenica . U zdjelu za mijesanje prosij oba brasna sa praskom za pecivo i soli . U posebnoj zdjelici izmijesaj mlijeko , ulje i jaje . Brasnu dodaj pjenicu i smjesu sa mlijekom , pa umijesai mekano tijesto koje se ne lijepi , nastavi mijesiti jos 2 min , prekrij ubrusom i ostavi na toplom da se udupla oko 40 min . 

2.

Uzaslo tijesto prebaci na pobrasnjenu povrsinu i podijeli na  3-4 dijela ovisno koliki kruh zelite . Svaku kuglu tijesta lagano dlanovima oblikujte u dugu strucu sa ostrim krajevima kao na francuzu , pa ih prebaci u pripremljeni kalup ili na lim oblozen papirom za pecenje . Prekrij i neka uzlaze jos 30-40 min .

3.

Uzasle struce zarezi na 3-4 mjesta , pa rebaci u ugrijanu pecnicu na 200 stupnjeva i peci kruh 20-30 min ovisno o velicini struca . Ako vam kruh prebrzo dobija boja prekrijte folijom . Peceni kruh prebaci na resetku za hladjenje i ohladi . Visak zaledi ako zelis .

  • Bakeries-is(1)
  • Kruh-kukuruzni-probati(1)
  • Cool-kruh(1)
  • Kruh-kukuruzni(1)
  • Kukuruzni-kruhhh(1)
  • TIJESTO(1)

12

Isprobano, odlično je

Drago mi je , hvala ti draga na isprobavanju i na slici .

Mnogo mi se dopao kruh 🙂 Hvala

Ovako je ispalo drugima