Moj profil

Red velvet torta

30 minuta
7

Tako elegantna,svecana i lagana. Boja ljubavi,raskosi i topline. Pogodna za party,valentinovo,vjeridbu i sve lijepe povode. Kod nas je zo bio rodjendan....

Tako elegantna,svecana i lagana. Boja ljubavi,raskosi i topline. Pogodna za party,valentinovo,vjeridbu i sve lijepe povode. Kod nas je zo bio rodjendan....

Sastojci

za
200gr secera
250 gr mekog brasna
650gr krem sira (Ala kajmaka)
600ml slatkog vrhnja
2 zelatina
2 pakovanja piskota
200gr secera u prahu

Priprema

1.

1. Jaja i šećer umutiti pjenasto.

Sa varjačom ili žicom. Staviti na šporet iznad pare da se ugrije ali ne previše da se ne bi stvorila kajgana. Zatim prebaciti u posudu od miksera i staviti na mućenje. Zaboraviti na smjesu nekih 5 minuta. Kad se smjesa udvostrucila lagano prosejati 250 g brašna. Zbog prethodni termičke obrade i jaja nije potreban prašak za pecivo. Ovakav način pripreme kore koristim kada pravim nešto pjenasto,lagano i nešto sa voćem. 

2. Nakon što smo špatulom izmiješa li brašno u tekućinu smjese dodamo nekoliko kapljica kolacarske boje.

Peći koru 15 minuta na 180 stepeni u promjer u tepsiji 30cm.

2. U Ala kajmak dodati 200 gr šećera u prahu. Pripremiti želatin standardno. Umutiti slatko vrhnje pa sve sjediniti i u to dodati otopljeni želatin.

Kada je kora pečena preseći je na dva dijela to jest dobiti dvije kore. 

Vi možete raditi i bez piškota Ali ja sam htjela da dobijem na visini obzirom da je bila rođendanska torta takođe možete raditi ima i promjer gore a samim tim dobićete na visini jednako ovome što sam ja dodala piškote. 

Posluživanje

Ostaviti na hladjenje nakon flovanja. Premazati slagom i preliti prelivom od bijele cokolade topljene na pari uz dodatak tecnog slazkog vrhnja i kolacarske boje.

  • Biskvit(2)
  • Red-velvet(2)
  • Crveno(1)
  • Red-velvet-cake(1)

3

Kora,polovima fila,piskote,fil i opet kora.

...a kako i kada upotrijebiti piškote?

Interesantno ...

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)