Moj profil

Pulled chicken sendvici

180 minuta
37

Za ovaj recept sam koristila karabatake bez koze , a vi ako zelite mozete koristiti cijelo pile . 

Za ovaj recept sam koristila karabatake bez koze , a vi ako zelite mozete koristiti cijelo pile . 

Sastojci

za
2 veca luka
2,1/2 kg pilecih karabataka bez koze
120 ml jabucnog octa
80 ml Worcestershire umaka
4 zlicice senfa Podravka
4 reznja nasjeckanog cesnjaka
360 ml barbecue umaka po izboru
I jos
peciva za hamburgere
salata od kupusa

Priprema

1.

Luk ocisti i narezi na reznjeve , pa ga rasporedi po dnu posude sa poklopcem koja moze ici u pecnicu . Preko luka poslozi meso . U posebnoj zdjeli izmijesaj skupa worcestershire umak , ocat , secer , senf , chili ,  cesnjak , sol i papar , sa ovom smjesom prelij meso . Poklopi i prebaci u ugrijanu pecnicu na 150 stupnjeva i peci 2,1/2 sata .

2.

Pecenu piletinu izvadi iz tekucine od pecenja , pa odvoji kost i meso natrgaj vilicom na manje komade . Sok od pecenja procijedi , pa sok sacuvaj sa strane , a mesu dodaj ocijedjeni kuhani luk i promijesaj . U zdjelu sa barbecue umakom dodaj 120 ml soka od pecenja i dobro izmijesaj , pa time prelij meso sa lukom . Dobro izmijesaj i cuvaj na toplom . 

3.

Peciva za hamburgere lagano tostiraj ako zelis , pa na svako pecivo rasporedi piletinu , preko piletine stavi salatu od kupusa i poklopi sa drugim dijelom peciva . Serviraj odmah sa jos salate sa strane .

  • Barbecue-umak(1)
  • MESO - PERAD(1)
  • Karabataci(1)
  • Piletina(1)

10

Hvala tebi na isprobavanju recepta i neizmijerno mi je drago da vam se recept toliko svidio .

Isprobano. Fantastično! Savetujem da se ovo obavezno proba. I svakako sa salatom od kupusa. Odlično se slaže. Meso je fenomenalno, začini perfektni. Već sam dva puta pravila i opet ću. Moji su oduševljeni. Hvala mnogo na izvanrednom receptu. 

Cekam vas sa radoscu .