Moj profil

BRZE I LAKE "LEPINJICE"

10 minuta
67

Možda ovo baš i nisu  lepinje ali im mi tako tepamo jer su nam omiljene za doručak, posebno nedeljom kad smo svi kod kuće.

Možda ovo baš i nisu  lepinje ali im mi tako tepamo jer su nam omiljene za doručak, posebno nedeljom kad smo svi kod kuće.

Sastojci

za
1 šolja jogurta
2 šolje brašna
malo soli

Priprema

1.

U posudi pomešati sve sastojke i umesiti testo. Podeliti testo na 6-8 loptica.  Ovo možete uraditi i unapred staviti loptice u posudu i prekriti samolepivom folijom i odložiti u frižider  do upotrebe. Može se čuvati par dana.

https://www.coolinarika.com/preview/slika/2809509/

2.

Svaku lopticu  oklagijom razvaljati , debljina testa je po želji.

https://www.coolinarika.com/preview/slika/2809512/

3.

Peći u  zagrejanom teflon tiganju i to tako čim se na povšini pojave plikčići  preokrenuti na drugu stranu, ukupno je potrebno minut do dva da se ispeče, u zavisnosti od debljine. Kada preokrenete „lepinjicu“ može da narasta puno,  ali i ne mora toliko.

https://www.coolinarika.com/preview/slika/2809513/

Posluživanje

Ove“ lepinjice“ možete praviti od različitih vrsta brašna, belo brašno t-500, zatim t-850 od koga su napravljene ove na slici , ili pak mešavine, ražanog i belog ili heljdinog i belog, probajte vašu omiljenu kombinaciju.

Mi ove „lepinjice“ uglavnom jedemo za doručak , divne tople, premaženo puterom, krem sirom ili kajmakom i dodamo salame po želji u uvijemo kao palačinke. Takodje ih volimo i slatke sa omiljenim džemom. Vi svakako izaberite svoju omiljenu kombinaciju i uživajte u divnom doručku.

  • Lepinje(2)
  • Jogurt-kruhek-iz-ponve(1)
  • Testa-u-ulju(1)
  • Leb-lepinje(1)

1

Kako god se zvale,izvrsne su!!!😋👍

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)