Moj profil

Juha od bundeve

60 minuta
6

Fenomenalno i jednom kad probate zaljubiti cete se

Fenomenalno i jednom kad probate zaljubiti cete se

Sastojci

Bundeve vise vrsta
Curry
Klincic mljeveni
Sol
Pola malog luka crvenog
1 Cesnjak
Mini krumpir ili 1/3 veceg
Bucine kostice
Bucino ulje

Priprema

1.

Za ovu juhu bi bilo najbolje da nadjete vise vrsta, ako mozete. Ima ih kremastih (brasnastih), vlaknastih, butter.. na placu prodaju od svih pomalo u vrecicama za zamrzavanje. Što vise razlicitih to bolje i ukusnije. Ja sam ovaj put imala samo dvije, jednu kremastu sa zelenkastom korom i jednu vlaknastu sa narancastom korom. Kremastu sam ispekla nekoliko feta, jer mi djeca obozavaju jesti pecenu, i ostavila jednu fetu sa strane za juhicu.

Znaci, krecemo.

Izrezite nekoliko feta od bundeva koje imate i ocistite ih od kore. Stavite kuhati u lonac s vodom, stavite polovicu malog luka, mali mali krumpir ili 1/3 velikog i jedan rezanj (cesanj) češnjaka. 

2.

Kuhano je kada s nozem se raspada  i krumpir i bundeva, nakon cca 40min.

3.

Sa blenderom izmiksajte u vodi u kojoj se kuhalo, dodajte vode po zelji ovisno o zeljenoj gustoci. I dodajte na vrh noza curry i klincic, posolite po ukusu i zakuhajte. Na kraju na sitno narezite onu sacuvanu fetu bundeve na sitne kockice i ubacite u juhu. Za posluzivanje posipajte bucine kostice i ulijte malo bucinog ulja. Okus je fenomenalan.

Ja ne dodajem vrhnje ni mlijeko jer mi zna ostati za sutradan, a ne volim podgrijavati mliječne proizvode, isto tako kremoznost dodatna joj ne treba, vidjet cete

  • Juha od bundeve(1)
  • Bundeva(1)
  • Juha(1)

2

Hvala @pupagtz i kod nas je omiljena! :)

Obožavam ovu juhu,super je!!!😋👍