Moj profil

mramorne kocke

60 minuta
29

kolač je stvarno "multipraktik" možete ga poslužiti poslije svečane večere,za doručak uz šalicu toplog kakaa ili prijateljima kao slasticu  uz popodnevnu kavicu..izuzetno je mekan i sočan a svježinu može zadržati danima..

kolač je stvarno "multipraktik" možete ga poslužiti poslije svečane večere,za doručak uz šalicu toplog kakaa ili prijateljima kao slasticu  uz popodnevnu kavicu..izuzetno je mekan i sočan a svježinu može zadržati danima..

Sastojci

za
za biskvit
100ml. suncokretova ulja
150g. margarina sa aromom vanilije
aroma po ukusu rum ili ekstrakt vanilije
4 bjelanka, čvrsti snijeg s dodatkom malo soli
za čokoladni preljev
10 žlca šećera u prahu
100g. margarina sa aromom vanilije
aroma po ukusu rum ili ekstrakt vanilije
veličina kalupa za pečenje 25x35 cm.

Priprema

1.

priprema biskvita

bjelanjke oprezno odvojite od žumanjaka,pa žumanjcima dodajte šećer u prahu i vanilin šećer i mutite na najvećoj brzini sve dok ne dobijete svjetlu kremu.

zatim dodajte omekšali margarin izrezan na listiće i prstohvat soli,,zatim ulje i mlijeko, miksajte sve dok smjesa ne postane pjenasta.

oštro brašno,gustin,prašak za pecivo i puding u prahu okusa vanilije,sve dobro izmiješajte i lagano ručno postepeno dodajte u smjesu od umućenih žumanjaka.

sve spojite u kompaktnu masu

2.

bjelanjke  istući s malo soli u čvrsti snijeg neka malo odleže u frižideru dok vi pripremate smjesu sa žumanjcima,neka budu hladna.uz ručno miješanje dodati ih u biskvitnu smjesu.

3.

kalup za pečanje premažite uljem i pospite brašnom,izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu i pecite u zagrijanoj pećnici na 180-190 stupnjeva cca- 35 minuta.

dok se biskvit peče vi pripremite smjesu za čokoladni preljev,sve sastojke lagano otopite na tihoj vatri i kuhajte i miješajte 1. minutu.

4.

gotovi biskvit za kolač izvadite iz pećnice i izrežite ga na manje kocke,pa svaku lagano prelijte sa čokoladnim preljevom.

ukrasite ga po želji kokosom,čokoladnim mrvicama samljevenim orašastim plodovima ili sl. 

Posluživanje

dobro ohladite i pustite da se čokoladni preljev stisne najbolje preko noći.   kolač možete raditi i u okruglom kalupu za torte- veličina veći -28 cm. i rezati kao tortu,(ne, na kocke) preliti sa čokoladnim preljevom ,(u kalupu)  da kvalitetnije "upije" preljev,na par mjesta izbockajte ga čačkalicom ili  duljim drvenim štapićem...  vrlo fino i efektno izgleda    .uživajte,u ovom lijepom i sočnom čokoladnom kolačiću..

  • Kolači(3)
  • Kolaci-torticinja(1)
  • Probati(1)

6

mrak,mrak,  je ovaj moj mramornjak 😁 

hvala ti i pozdrav pupy👋

Dobar ti je ovaj mramornjak👍pa još čokoladni preljev😋Super!👏

Hvala ti Vesna,na tagu i komentaru,lijepi pozdrav.👋