Moj profil

Rizoto od piletine i gljiva. .naravno gluten free.

75 minuta
21

Kako subotom svrljam po dolcu ugledah gdu kod koje kupujem gljive. .čim me s pazila uzbuđeno prozbori ". .imam shiitake. .pitala si više puta. ." I time je odluka o subotnjem ručku bila zapecacena. .

Kako subotom svrljam po dolcu ugledah gdu kod koje kupujem gljive. .čim me s pazila uzbuđeno prozbori ". .imam shiitake. .pitala si više puta. ." I time je odluka o subotnjem ručku bila zapecacena. .

Sastojci

za
Pola kg pileceg filea
1 veliki luk
1 žuta mrkva
1 narančasta mrkva
Pola kg sitnih sampinjona
20 dkg bukovaca
10 dkg shiitake
Temeljac ili 1 kocka
1 dcl bijelog vina
Šalica velika riže arborio
Origano..cimet. .đumbir. .crvena paprika. .vegeta po potrebi
Mozzarela u listićima

Priprema

1.

Nasjeckamo luk na kockice. .jednu žutu i jednu narančastu mrkvicu na kolutove i stavimo da se dinsta na tri žlice maslinovog ulja. .pileći file narezemo na deblje trakice i lagano posolimo ..

2.

Kad luk zastakli dodamo tikvicu narezanu na vrlo tanke ploške i dodamo žlicu crvene paprike. .dok tikvica omeksa dodamo pileći file i pustimo da se dinsta u tekućini koje je povrće pustilo. .

3.

Gljive operemo. .kupila sam skroz male sampinjone koje sam jako dobro oprala. .bukovace i shiitake obrišemo i odrezemo deblje krajeve. .sampinjone ubacimo sa piletinom i povrćem jer njima treba dulje da se izdinsta. .

4.

Sada ubacimo češnjak nasceckan na sitno i podlijemo temeljcem i 1 dcl bijelog vina ..dok se tekućina reducira ubacimo i ostale gljive. .stavimo kuhati rižu i dok je do pola kuhana prebacimo je u zdjelu sa piletinom i gljivama ..dodamo origano. .cimet i đumbir. .malo vegete. .

5.

Mozzarelu u listićima narezemo na sitne trakice i na skroz laganoj vatri pustimo da se prozme sa svim ostalim okusima te zgusne rižu. .ugasimo i pustimo da se malo opusti. .

6.

DOBAR TEK. ..

Posluživanje

Posluzujemo naravno toplo. .odlično paše fina kapljica vina te zelena salata. .

  • Gljive(1)
  • Piletina(1)

3

Fantastično jelo, danas sam pravila za ručak uz zelenu salaticu iz mog vrta! Moram samo napisati da nisam imala ove druge vrste gljiva, ali sam imala sušene vrganje i mogu ti reći da smo zaista uživali! Kako je danas odjednom stiglo nevrijeme sa jakom burom nisam mogla slikati, ali jelo će se ponavljati kod mene pa će biti i slika! Puno ti hvala na receptu!👋

A još kombi nacija sa finim vincekom. .malo u rizotic. .malo u sebe hahah hahaha. .

ma  nema šta  ovo je za prste polizat *apetitlik* !!