Moj profil

Wok s piletinom

30 minuta
22

Kineska kuhinja mi je jedna od najdražih internacialnih kuhinja. Patka, gyoze, ali na tronu je ipak wok. Brza priprema, puno povrća i okus koji je božanstven. 

Kineska kuhinja mi je jedna od najdražih internacialnih kuhinja. Patka, gyoze, ali na tronu je ipak wok. Brza priprema, puno povrća i okus koji je božanstven. 

Sastojci

za
200 gr paprike
100 gr kikirikija
1 konzerva kukuruza
2 žlice soja umaka
1 žlica umaka od kamenica
sol, papar, kajenski papar, kurkuma, đumbir u prahu

Priprema

1.

Na malo ulja popržiti piletinu narezanu na trakice i posoljenu i poparenu. Dok piletina omekša, prebacit u staklenu posudu i prekriti folijom da zadrži toplinu. 

Blanširati mrkvu, papriku i mahune. 

2.

U zagrijan wok dodati ulje za wok, sezamovo, maslinovo, kokosovo ili suncokretovo ulje, kakvo Vam je već pri ruci.

Na vrelo ulje dodati luk i pržiti do zlatne boje. Na luk baciti narezanu mrkvu.

3.

Nakon 5 min, dodati papriku, iza paprike mahune, par minuta iza gljive i na kraju kukuruz. Sve skupa pržiti oko 5-10 minuta, dok je povrće al dente dodati nasjeckani kikiriki i piletinu. Podliti vodom po potrebi.

4.

Začiniti, umješati gustin koji smo prije pomješali s vodom, dodati soja i kamenica sos. 

Pazite sa soli jer je soja slan. 

Posluživanje

Poslužite uz basmati rižu ili noodlese. 

  • Riža s povrćem(1)
  • Povrće -(1)
  • Riža(1)
  • Kineska kuhinja(1)
  • Piletina(1)
  • Wok(1)
  • Gotveni-jadenja-pilesko(1)

2

Zaboravila sam napomenuti da wok treba biti zagrijan, hvala na tome 🙂 Valjda mislim da se zna taj korak. A što se ulja tiče, ja pržim na repičinom ulju, ali aromatiziranom (Konzum) koje imam najbolju kvalitetu iako je skupo ko zlato

Odličan recept osim ovog dijela sa uljem...wok mora biti jako zagrijan da bi imao smisla...u užareni wok ako stavite ulje sa niskom točkom dimljenja velika je mogućnost da će obrok biti neukusan i nezdrav...sezamovo ulje se više koristi kao začin nego da se na njemu woka...extra djevičansko maslinovo ulje dimi na 163C što je za wok premala temp...kokosovo ulje na 200C..još premalo....suncokretovo je ok jer mu je točka dimljenja oko 240-250C što je ok...kanolino ulje je možda najbolje.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)