Moj profil

Slatko - ljuta piletina

30 minuta
3

Jednostavan i brz recept za ljubitelje začinjene hrane

Jednostavan i brz recept za ljubitelje začinjene hrane

Sastojci

za
Pileće belo meso 150 - 300 g, po izboru
Kupus Najbolje je ljubičasti, ali može i običan
Šaka badema
Ananas 3 koluta, iseckati na kockice
Crni luk 1, iseckati sitno
Beli luk 4 čena, izgnječiti
Vegeta 2 kašike
Pirinač
Soja sos 8 kašika
Čili/Ljuta aleva 2 kašike
Đumbir 2 kašike
Kari 1 kašičica
Biber 1 kašičica
So 1 kašičica

Priprema

1.

Za ovo jelo koristiti pileće belo meso. Iseckati ga na kockice ili na tanke listice. Staviti u neku posudu i dodati so, soja sos, ljutu alevu ili čili,  malo đumbira i malo karija. Ostaviti na sobnoj temperaturi dok pripremate ostale sastojke.

2.

U neku šerpu ili vok ili dublji tiganj stavite onoliko ulja koliko je potrebno samo da se povrsina pokrije uljem, ne da pliva. Dok se ulje greje naseckajte ananas na kockice. U zagrejano ulje dodajte ananas i badem i pustite da se isprži. Znaćete da je gotovo kada ananas promeni boju u malo tamniju. Potrebno je 5 - 7 minuta. Nakon toga izvadite ananas i badem sa strane a taj sok, koji je ostao u tiganju čuvajte za sledeći korak. 

3.

U tiganj ubacite belo meso i pustite da se isprži do kraja. Ja provevaram da li je gotovo tako što varjačom presečem. Ako ide lako - gotovo je. Meso je iznutra belo. Nakon prženja i meso izvadite sa strane. 

4.

U tu smešu koja je ostala u šerpi dodajte crni luk, sitno iseckan i izgnječen beli luk. Preko toga stavite još malo soja sosa i đumbira i pustite da se prži dok se luk ne karamelizuje. Zatim ubacite iseckan kupus i pustite ga da se dinsta najviše 5 - 6 minuta. Nemojte poklapati šerpu ni u jednom koraku kako bi sve ostalo hrskavo.

5.

U poslednjem koraku vratite ananas, badem i meso u kupus. Ukoliko je neslano, dosolite. Stavite čili ili ljutu alevu i dodajte biber. Ja volim dodatno da stavim beli luk u prahu. 

Posluživanje

Kao prilog skuvati pirinač. Najbolje je u vodu dodati dve kašičice vegete i ulje, kada prokuva staviti pirinač, pustiti da kuva 5 minuta a zatim ringlu izgasiti i vodu ne cediti već pustiti da je pirinač upije. Posle 15 minuta, ako je ostalo vode, možete procediti. Preko pirinča stavite Vaše ukusno jelo i poslužite. Prijatno :)

  • Gotveni-jadenja-kineski(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.