Moj profil

Zapecena Tjestenina s Tunjevinom

24

Nista novo ni posebno; jednostavno, brzo, zasitno i jeftino jelo. Recept s neta uz vrlo male izmjene koje su uglavnom odnose na kolicinu sastojaka. Ujedno mislim da je puno ukusnije koristiti "aromatizirane" krusne mrvice. Dobar tek :)

Nista novo ni posebno; jednostavno, brzo, zasitno i jeftino jelo. Recept s neta uz vrlo male izmjene koje su uglavnom odnose na kolicinu sastojaka. Ujedno mislim da je puno ukusnije koristiti "aromatizirane" krusne mrvice. Dobar tek :)

Sastojci

za
200-250 gr makarona (ili neke druge manistre)
2 x tunjevine (puttanesca)
cca 150gr ricotta sira
cca 100 mozarella sira (izgratanog)
3 zlice parmezana (izgratanog)
frisko mljevena sol i papar
+
1 feta kruha, 1 cen cesnjaka, malo pretusimula, malo parmezana, morske soli i papra te par kapi maslinova ulja

Priprema

1.

Makarone ili neku drugu malu tjesteninu skuhati po uputstvu na kutiji, potom ocijediti i posuti parmezanom.

Pecnicu zagrijati na 200 stupnjeva C.

Pripremiti sireve; izgratati parmezan i mozzarellu, ricotta sir malo samo izmrviti te sve lagano izmijesati. Listice bosiljka oprati i pripremiti tunu, skupa s uljem.

2.

Kuhanim makaronima dodati ostale sastojke i promijesati, lagano. Pustiti da malo odstoji kako bi se okusi fino prozeli. Posoliti i popapriti po ukusu.

3.

Premjestiti u vatrostalnu (ili neku drugu) posudu, posuti pripremljenim krusnim mrvicama te staviti peci 10-tak do 15 minuta (obzirom da je manistra skuhana, a jaja nema - dovoljno je taman toliko koliko je potrebno da se sir pomalo rastopi, a mrvice dobiju lijepu zlacanu boju i budu hrskave). 

4.

KRUSNE MRVICE predlazem napraviti poput ovih za Paprike Punjene Kruhom (kruh, cesnjak, persin, parmesan i malo masl ulja). 

5.

Pecene makarone pustiti da malo odmore, servirati i u svaki pijat/zdjelicu dodati pokoji listic bosiljka, pokoju malu pomidoru i servirati uz zelenu salatu. 

Zapeceni makaroni daju se fino izrezati na kocke ili pak  servirati ovako "razbucani" :)

6.

Dobar tek :)

Posluživanje

Izvor

  • Testenine-zapecene(1)
  • Pašta(1)
  • Noodles(1)

9

Hvala na komentaru Jugan 🙂 Nama su bas drage te mrvice posebice kad su fino zapacene i to toliko da ih uvijek stavim puno vise nego sto bi zapravo trebalo 🙂 Ako smetaju mrvice nije ih problem ne staviti 🙂

dobra tjestenina ali meni osobno je bezveze s ovim mrvicama gore jer samo zasuši cijelo jelo

Bilo je bas dobro, hvala IL 🙂