Moj profil

Rolada s višnjama i čokoladom

60 minuta
23

Čokoladno kisela kombinacija je dobitna kombinacija. Dobar tek!

Čokoladno kisela kombinacija je dobitna kombinacija. Dobar tek!

Sastojci

za
BISKVIT:
6 jaja 110 g šećera 6 Vanilin šećera 30 g kakao 30 g brašna 1 prašak za pecivo 1 žlica ruma
KREMA:
250 ml vrhnja za šlag 250 g čokolade 2 žlice likera od višnje 1 žlica ruma
PRELJEV:
3-4 žlice višanja iz kompota 4 žlice šećera 2 žlice likera od višnje 1 žlica ruma Malo vode po potrebi
JOŠ: pola staklenke višanja

Priprema

1.

BISKIVT:

Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Žumanjke i šećer i vanilin šećer mutiti da postane pjenasta smjesa. Bjelanjke i malo soli miksati u čvrst snijeg. Kakao, prašak za pecivo i brašno prosijati. U žumanjke dodati suhe sastojke i sve dobro sjediniti. Na kraju ručno umiješati snijeg i staviti u lim za pečenje.

2.

KREMA:

Vrhnje za šlag ugrijati i dodati čokoladu da se rastopi. Dodati liker i rum i sve dobro sjediniti. Ohladiti kremu i kada je hladna može se premazati biskvit i rolati.

3.

PRELJEV:

Višnje iz kompota samljeti u multipraktiku i staviti na vatru s malo vode ili soka iz kompota. Dodati šećer i liker i rum i ostaviti da nekih 15 min prokuha. Preljev staviti preko rolade i staviti na hlađenje.

4.

ROLADA:

Premazati kremom od čokolade i preko kreme staviti tanak sloj miksanih višanja i rolati. Preko rolade preliti preljev od višanja. Dobro ohladiti i kasnije uživati u finom svježem desertu.

  • Rolat(1)
  • ROLATI(1)
  • Rollica(1)
  • Rolada-san(1)

1

Rolada izgleda odlicno i volim kombinaciju vissnja sa cokolado. Pretpostavlj da si biskvit oekla u velikom limu od pecnice,umotala ga u vlaznu krpu dok se ne ohladi. Ne bi bilo lose,ako sam u pravu,dodati uz receptu,zbog mladih kuharica. Zaista izgleda mmmmm...