Moj profil

Torta od mrkve

40

Bliži se Uskrs, a već treću godinu za redom radim tortu od mrkve. Inspirirana receptom od dianamakarska, za ovu godinu smislila sam ovu verziju. Nadam se da će vam se svidjeti!

Bliži se Uskrs, a već treću godinu za redom radim tortu od mrkve. Inspirirana receptom od dianamakarska, za ovu godinu smislila sam ovu verziju. Nadam se da će vam se svidjeti!

Sastojci

Biskvit
190g brašna
½ žličice soli
5 manjih jaja
255ml ulja
250g sitno naribane mrkve
90g kokosovog brašna Dolcela
Za dekoraciju
preostala krema
200-250ml slatkog vrhnja
1 šlagfix

Priprema

1.

Izmiksajte žumanjke s šećerom oko cca 5 minuta. Polako dodajte ulje i špatulom lagano umiješajte. Prosijte brašno, cimet, prašak za pecivo i sol pa sve postepeno dodajite smjesi i lagano umiješajte špatulom. Sirovu mrkvu očistite pa sitno izribajte. Dodajte naribanu mrkvu i kokos u smjesu pa još jednom promiješajte laganim pokretima. Na samom kraju u drugoj posudi mikserom utucite bjelanjke pa ih špatulom umiješajte u smjesu. Izlijte smjesu u 3 kalupa promjera 20cm, obložena papirom za pečenje i pecite u zagrijanoj pečnici na 180 stupnjeva oko pola sata. Ja biskvite za ovu tortu volim peći u odvojenim kalupima jer ih je malo teže ravnomjerno izrezati kada se cijela količina peće u istom.

2.

Za kremu mikserom miksajte maslac dok ne postane kremastiji i ''pjenastiji'' oko minutu pa dodajte i preostale sastojke  i sve još jednom izmiksajte.

3.

Tortu slažite tek kada se biskviti ohlade, a tek tada najbolje je i napraviti kremu. Prvo ide biskvit pa 3-4 žlice kreme, biskvit, krema i posljednji biskvit kojeg premažete s samo malo kreme kako bi zagladili gornji sloj torte. Nakon što ste ju složili pustite ju da se ohladi barem 4-5 sati u hladnjaku prije nastavka dekoriranja. Umutite slatko vrhnje i šećer u prahu s šlagfixom, umiješajte ga u preostalu kremu pa premažite i dekorirajte cijelu tortu.

  • Mrkva(3)
  • Torte(2)
  • Torte-svecane(1)
  • Uskrs(1)
  • Slag-5-dolcela(1)
  • Cimet(1)
  • Dolcela(1)
  • Vocna-torta-san(1)
  • Torti-morkov(1)

10

Hvala!!!

Meni torta izgleda savrseno!!

Može i tako, maslac ionako ne utječe puno na ukus !😌

Veselim se fotkama i hvala još jednom!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)