Moj profil

NUGAT TORTA

2

Torta koja je jednostavno savrsena. Savrsen je izbor bilo da je dekoracija sa kremom ili fondanom. U ovom slucaju ja sam radila sa fondanom kumcetu za rodjendan. 

Torta koja je jednostavno savrsena. Savrsen je izbor bilo da je dekoracija sa kremom ili fondanom. U ovom slucaju ja sam radila sa fondanom kumcetu za rodjendan. 

Sastojci

BISKVIT
12 jaja
3 žlice ulja
12 žlica mlijeka
NUGAT KREM
1,5 l mlijeka
3 vrećice puding nugat
250 gr putera/maslaca-margarina
DEKORACIJA

Priprema

1.

ČOKOLADNI BISKVIT SA LJEŠNJACIMA

Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom. Dodajte ulje i mlijeko, te kratko miksajte.  Prašak za pecivo dodajte brašnu i promiješajte. U brašno dodajte čokoladu u prahu, te sve zajedno dodajte žumanjcima. Ubacite i lješnjake, te sve sjedinite. Dodajte i bjelanjke koje ste prethodno umutili u čvrsti snijeg, te sve sjedinite pjenjačom. U kalup obima 26 cm postavite na dno pek papir, ulijte smjesu. Biskvit stavite peći na 170° oko 1 h, provjerite čačkalicom da li je biskvit pečen. Kod ovog biskvita dobro ga je peći na nižoj temperaturi malo duže, jer se peče sve zajedno, a ne svaki biskvit posebno. 

Pečeni biskvit ostavite da se ohladi. Nožem odvojite bočne stranice od obruča, skinite pek papir sa dna biskvita i prerežite ga na tri jednaka dijela.

2.

NUGAT KREMA

Puding s okusom  nugata, šećer i gustin pomiješajte sa 500 ml mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati. U prokuhano mlijeko dodajte pripremljeni puding i kuhajte dok ne postane gust. Čim sklonite sa vatre dodajte izlomljenu čokoladu, nastavite miješati dok se ne istopi. Puding prebacite u drugu posudu i prekrijte prozirnom folijom, ostavite da se ohladi. Ohlađenu kremu malo izmiksajte. Dodajte margarin (ja margarin prvo izmiksam sa malo šećera u prahu pa onda spojim sa kremom) i miksajte. Dodajte lješnjake i nutellu i sve zajedno sjedinite.

3.

SLAGANJE TORTE

Biskvit+  1/3 nugat kreme+  Biskvit+ Pola preostale nugat kreme+ Biskvit+ Vrhnje za šlag izradite, ali ga nemojte premutiti. Dobiveni šlag izradite sa ostatkom nugat kreme i premažite cijelu tortu. Za dekoraciju možete dodatno iskoristiti pržene sjeckane, mljevene i cijele lješnjake. 

AKO SE RADI DEKORACIJA SA FONDANOM NUGAT KREM PODIJELITI NA 2 DIJELA I ONDA SLAGATI BISKVIT+ 1/2 KREMA+ BISKVIT+ 1/2 KREMA + BISKVIT

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)