Moj profil

Paradajz za zimu

240 minuta
36

Ovako ja spremam paradajz za zimu,a koristim ga kao dodatak u variva,kao sos,kao salatu u kombinaciju s lukom i suvim paprikama itd.Ne sadrzi ni konzervans niti vinobran..

Ovako ja spremam paradajz za zimu,a koristim ga kao dodatak u variva,kao sos,kao salatu u kombinaciju s lukom i suvim paprikama itd.Ne sadrzi ni konzervans niti vinobran..

Sastojci

5kg paradajza
1 zlica soli

Priprema

1.

Paradajz dobro oprati,porediyi u najveci pleh koji moze stati u vasu pecnicu i stavite ga peci na 220C nekih 40 min.paradajz ce ispustiti vode,procjedite je i vratite paradajz u pecnicu.Postupak ponovite jos 2 puta.Nakon toga izvadite paradajz i sameljite ga na masinu za paradajz(ona masina koja deli luspu i semenke)U mljeveni paradajz dodaje soli i promesajte.

2.

Sipajte oaradajz u sterilne teglice dobro zatvorite sa cistim poklopcima i stavite u rernu 20min.na 50C, 20min.na 100C i 20min. na 125C.ugasite rernu i ostavite teglice unutra dok se dobro ne ohlade.Kad su se ohladile prevrnite ih tako cete biti sigurni dali su dobro zatvorene.Cuvajte ih na suhom i tamnom mestu.Ovako spremen paradajz moze trajati i dve god.

  • Zimnica(2)
  • Zimnica slana(1)
  • Zimnica-slana-rajcica(1)
  • Paradajz(1)

3

  Blagodaram  za  brziot  i  iscrpen  odgovor, taka  e  toa  e  voda,  odlicno  objasneto  pozsz🙂

Koga se peci domatot ispusta voda,taa voda ja frlame znaci toa e poentata da ne bide ona vodlesta domata, koja vo teglata se izdvojuva od domatot, tuku se dobiva eden ubav sredno gust sos,a solta se dodava ne za da bide solena tuku da go podobri vkusot.Se nadevam deka vi pojasniv.Poz.

  Bravo!!!!!!  eve   nov  nacin  za  sos paradajz  od  rerna ,odlicno  za  zima  zimnica  ne  mi  e  jasno  STO  ?????   so  procedenata  voda  od  paradajz,  blagodaram  za  odgovorot🙂odlicen  recept🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)