Moj profil

Torta sa višnjama

45 minuta
9

Od mnoštvo sastojaka u hladnjaku i kreativne mašte nastala je ova božanstvena torta predivnog ukusa. Višnje i "šaka" oraha vode glavne uloge u ovoj torti. Probajte.

Od mnoštvo sastojaka u hladnjaku i kreativne mašte nastala je ova božanstvena torta predivnog ukusa. Višnje i "šaka" oraha vode glavne uloge u ovoj torti. Probajte.

Sastojci

za
350 ml mlijeka
2 žlice arome vanilije
150 ml soka od višanja (ili vode)
200 ml šlaga
mljeveni orasi za ukrašavanje
125g margarina /maslaca

Priprema

1.

BISKVIT:

5 bjelanjaka lupaj mikserom postepeno dodavajući šećer. Kada se ulupao u tvrdu pjenu, kuhačom lagano umješaj brašno, prašak za pecivo i orahe. Na dno lima promjera 26 cm stavi masni papir, a sa strane namaži sa malo masnoće i brašna. Usipaj biskvitnu smjesu, poravnoj i peci (suši) u pećnici 10-15 min na 150 stupnjeva. 

2.

KREMA:

Mlijeko i šećer stavi grijati na vatru u posudi. Sa strane u posudu izmiksaj prašak za puding sa malo mlijeka, žumanjke, brašno, aromu vanilije i vanilin šećer. Kada mlijeko sa šećerom počne kuhati, smjesu sa žumanjcima i pudingom ukuhaj u mlijeko i kuhaj 5 minuta. U hladno dodaj izrađen margarin sa mikserom. Premaži biskvit kremom i stavi u hladnjak na 1 sat. 

3.

KREMA OD VIŠANJA:

Očišćene višnje sa malo soka (ili vode) stavi kuhati. Kuhaj višnje oko 10 do 15 minuta. Dok se one kuhaju, u posudici izmiksaj 150 ml soka od višanja sa dvije žlice gustina. Kada su višnje skuhane, umuti smjesu sa gustinom u višnje. Dosta će se zgusniti, no to tako treba biti. Malo ohladi, pa zatim te zgusnute tople višnje slaži na kremu tako da svuda popuniš prostor od kreme. Opet u hladnjak.

4.

Na dobro ohlađenu tortu stavi izlupani šlag i pospi mljevenim orasima. 

U slast!!! ;)

2

Probajte, zato je tu. Mi smo se oduševili i torta je nestala u trenu. Ne vidim razlog zašto ne biste kremu napravili sa maslacem. 🙂 Maslac je mekši, pa ga možda treba manje. Vi ocjenite. 😉

Dva puta sam pazljivo procitala nacin pripreme i mislim da vredi da se proba ovaj recept. Sigurna sam da finale je preukusno. Samo mozda bi dodala putera umesto margarina. Ovaj vikend mora da probam. Samo da padnu temperature 😅...

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)