Moj profil

Ledeni brijeg

4

Ledeni brijeg

Ledeni brijeg

Sastojci

2 pakovanja plazma keksa
2 kesice slag kreme od vanilije
250g margarina
100g cokolade za kuhanje
2 kesice pudinga odvanilije
1l mlijeka

Priprema

1.

Skuhati puding prema uputstvu sa vrecice i ostaviti da se ohladi .Kada se puding potpuno ohladi u njega dodati jedan margarin pa mutiti dok se smjesa ne sjedini.

2.

Na tacni poredati 4 reda i 4 kolone plazme,koja se prehodno moze potopiti u skuhanu ohladjenu kafu ili sok.Na tako poslaganu plazmu staviti fil,a preko njega staviti po 3 reda i 3 kolone plazme .

3.

Postupak ponavljati sve do prvog reda ,a zatim ponovo staviti fil.Na kraju umutiti slag kremu prema uputstvu sa kesice i staviti na kolaca a potom istopiti cokoladu i lagano poprskati kolac.

  • Kradljivica(1)
  • Domacica-i-po-blago-tvojim-ukucanima(1)

4

Da,najlakse je maznuti sliku,a kako vidim i recept. Slika je moja,objavila sam recept za ovaj kolac prije nekoliko godina u casopisu "Posalji recept". Nije bas kulturno krasti tudje recepte i slike,i prisvajati tudji trud kao svoj. Potrudite se skuhajte nesto,pa to objavite,e to se zove trud,a ne ovo.

1litar  mlijeka-2 vrećice pudinga od vanilije? netočno,jer je krema rijetka,na ovu količinu mlijeka idu 4 pudinga,a 3 kad se krema radi s čokoladnim pudingom,jer nije potrebno više,zato što je čokolada gušća i kompaktija a s tim i krema mazivija i ljepša.

Kad već objavljujete recepte i svaki dan pišete,neka budu precizni,jasni i točni,a ne,površni,bez slika i postupka izrade,često nema ni presjeka...razmislite!!-pa,kad razmislite,neće biti negativnih komentara,na vaše recepte!!

Interesira me  koliko mlijeka?..koliko pudinga?...u postupku navodite kremu i ništa više?! a u sastojcima niste naveli mjere-ništa.!!.ne znam da li namjerno,slučajno ili ne znate pisati recept,svi su vam površni,netočni i ne definirani,a mladim kuharicama je vrlo bitno,da se recept napiše točno i s mjerama i da slastica koju pripremamo bude primamljiva,dekorativna i jestiva! i na koncu- da ispadne,kako treba biti!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)