Moj profil

Integralni kruh

29

Ovo je zapravo recept popularan u svijetu kruha koji se ne mjesi! Jednostavan i brzinski, pomješate sastojke i samo ga ostavite da sam odradi svoj posao. A što je najbitnije ispadne prefin iz prve!

Ovo je zapravo recept popularan u svijetu kruha koji se ne mjesi! Jednostavan i brzinski, pomješate sastojke i samo ga ostavite da sam odradi svoj posao. A što je najbitnije ispadne prefin iz prve!

Sastojci

400g brašna (200g mekog, 200g integralnog)
1 mala žličica soli
pola žličice suhog kvasca Dolcela

Priprema

1.

Pomješajte brašna. Zapravo možete kombinirati brašna po želji, ali meni je nekako ova kombinacija najbolja.

2.

Dodajte žličicu soli, pola žličice suhog kvasca i oko 300ml mlake vode i sjemenke po želji. Ja stavljam lan, sezam i suncokret. Sve zajedno pomješajte žlicom. Smjesa vam treba biti mekana i ljepljiva. (Zapravo ima razlike koje brašno koristite, ponekad nije dosta tih 300ml, mora biti tako mekano da možete mješati sa žlicom.) Pokrijte je krpom i ostavite da tako odmara barem 12 sati. Ja si tjesto pripremim prije spavanja. Kako odmaram ja, tako odmara i tjesto! 

3.

 Uključite pećnicu na maximum i u pećnicu stavite posudu u kojoj ćete peći kruh. Što se tiće posude, ja koristim malu okruglu staklenu vatrostalnu. Bilo bi super da imate glinenu posudu s poklopcem. A ako i nemate posudu s poklopcem nema veze..umjesto poklopca koristite alu-foliju.

4.

Da se vratimo tjestu. Nakon 12 sati odmaranja, tjesto se napuhne, postane još mekše. Prebacite tjesto na pobrašnjelu površinu i rukama obilkujte tjesto u lopticu. Zamotajte u krpu i ostavite tako dok vam se pećnica ne ugrije.

5.

Kruh prebacite u vatrostalnu posudu. Ja tjesto malo premažem vodom i zatim posipam sjemenkama. Poklopite kruh i pecite tako 30min. Nakon toga maknite poklopac, pecnicu smanjite na 200C i pecite da dobite lijepo zapečenu koricu. Kruh izvadite iz pećnice i zamotajte u krpu i ostavite da se ohladi! Ako se uspijete suzdržati! :P

6.

Dobar tek!

Posluživanje

Poslužite namazan s maslacem i đemom od kupina i uživajte!

  • Leb(1)
  • Kruh(1)

3

Hvala! Probajte pa javite dojmove! 😁

Fantasticna fotka!!! Nema sumnje da je i kruh dobar, probat cu kad stignem!

Lijepo izgleda👍