Moj profil

Novogodišnja Torta od Kestena

39

Pravljena je prošle godine za doček 2016. Pravi se i ove godine za doček 2017. Svi oni koji vole kesten i rum, razumeće me :) Želim Vam Srećnu Novu Godinu prepunu ljubavi, uzbuđenja, dobrog zdravlja i prosperiteta!!!

Pravljena je prošle godine za doček 2016. Pravi se i ove godine za doček 2017. Svi oni koji vole kesten i rum, razumeće me :) Želim Vam Srećnu Novu Godinu prepunu ljubavi, uzbuđenja, dobrog zdravlja i prosperiteta!!!

Sastojci

za
Za prečnik 22cm
160 gr putera
500 gr kesten krema*
1-2 kašičice arome ruma
1 kašika (10gr) brašna

Priprema

1.

Rernu zagrejati na 180C. Kalup premazati puterom, dno i stranice ili obložiti pek papirom.

2.

Na pari ili u mikrotalasnoj (u intervalima od 15-20 sekundi) otopiti čokoladu i puter. Ostaviti sa strane dok pripremate ostale sastojke.

3.

Jaja kratko umutiti, pa im dodati kesten krem.

*Za ovu tortu potreban vam je krem od kestena, NE KESTEN PIRE! Kesten krem se kupuje u teglicama i konzistencije je poput džema. Možda ga možete naći u bolje snabdevenim radnjama, ja ga ovde kupujem u Balkanskoj prodavnici.

4.

Nakon što ste jaja i kesten krem kratko sjedinili, dodati otopljenu i prohlađenu čokoladu i puter, aromu ruma (ako ne volite rum, zamenite vanilom) i brašno. Sve još jednom krarko promešati, pa izliti u pripremljen kalup.

5.

Peći 30 minuta. Površina će se blago naduvati, možda imati po koju malu pukotinu i izgledaće poput braunija.

Tortu ohladiti na sobnoj temperaturi pre služenja.

PRIJATNO!!!

6.

Srećna Nova 2017. Godina!!!

Posluživanje

Poslužiti uz sveže umućen šlag, slatku pavlaku, kuglu sladoleda, bobičastim voćem ili samo posuto prah šećerom.

  • Kesten(3)

4

Hvala, radilica!👋

Hvala lepo 🙂

Katarinci, može, upravo sam pogledala linkove 👍 Dodaću i sliku u recept, da vidite šta sam ja koristila, tj kakva je konzistencija.

Super recept, draga radilica!👍 Kesten kreme (vjerovatno ovo: http://www.njuskalo.hr/image-bigger/hrana-pice-ostalo/namaz-kestena-220g-slika-56285319.jpg ) na žalost nemam - mogu li staviti namaz od kestena, reci,mo ovaj https://www.konzum.hr/klik/images/products/901/90157794_1l.jpg?1452901521  ili marmeladu (džem) od kestena

( http://www.coolinarika.com/clanak/kreativna-upotreba-kestena ) ?