Moj profil

Princes krafne

31

Kremasto savrsenstvo koje svatko obožava. Uživajte !

Kremasto savrsenstvo koje svatko obožava. Uživajte !

Sastojci

KREMA:
2 vrećice Puding vanilija Dolcela
600 ml mlijeka
155 g maslaca
1 žličica arome vanilije
TIJESTO:
200 ml ulja
200 ml vode
prstohvat soli
malo manje od 1 vrecice Praska za pecivo Dolcela
DODATNO:

Priprema

1.

Najprije skuhati kremu,jer se treba hladiti. U oko 200 ml mlijeka staviti prašak za puding,polovicu šećera i brašno te izmiješati. U ostatak mlijeka staviti ostatak šećera,vanilin šećer te aromu vanilije i staviti na vatru da prokuha. U kipuće mlijeko dodati smjesu pudinga te neprestalno miješati da se ne stvore grudvice dok se ne zgusne. Prekriti prozirnom folijom te pustit da se hladi(ne stavljati u hladnjak). 

2.

U međuvremenu pripremite tijesto. U vodu staviti ulje i sol te pustiti da prokuha. Kad prokuha dodavati brasno pomijesano s paskom za pecivo uz neprestalno mijesanje da se brasno ne zgruda. Miješati dok ne dobijete kompaktnu smjesu koja se odvaja od rubova šerpice.

3.

Pustiti da se smjesaa prohladi te dodavati JEDNO PO JEDNO jaje s tim da poslije svakog treba dobro promijesati pa dodavati drugo.

4.

Na papir za pecenje stavljati hrpice zlicom ili slasticarskom vrecicom. Peci na temperaturi od 200 C° oko 20-25 minuta,ovisno o pecnici.

5.

Dok se peku vi zavrsite kremu. U ohlađenu kremu dodati maslac te sve lijepo izmmiksati da ne bude grudvica maslaca. Posebno umutiti i slatko vrhnje.

6.

Prerezati ohlađene krafnice po sredini. Prvo puniti kremom zatim slagom te poklopiti gornjim dijelom tijesta.

Posluživanje

Prije posluživanja ih malo ostavite u hladnjaku da se još bolje stisnu, budu mngo ljepše, pa ih pospite šećerom u prahu. Iako po tradicionalnom receptu nije tako, ja sam se odlučila na vanil kremu jer mi je mnogo ljepše.   NAPOMENA: Da budu još preciznije ja sam sa druge strane papira ocrtala krugove jednake veličine te sam po njima radila krafnice,a ispod papira sam stavila aluminijsku foliju. Dobar tek :)

  • Kolaci-ekleri(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.