Moj profil

Musaka

11

Moji u obitelji vole musaku i često je pripremamo... ovo je jedan od isprobanih recepata koji će vas osvojiti jednostavnošću i finim okusom :) dobar tek! :D 

Moji u obitelji vole musaku i često je pripremamo... ovo je jedan od isprobanih recepata koji će vas osvojiti jednostavnošću i finim okusom :) dobar tek! :D 

Sastojci

Vegeta Twist za svinjetinu
žlica domaće svinjske masti

Priprema

1.

U zagrijani lonac staviti žlicu svinjske masti, na to kada se zagrije dodati sitno nasjeckanu kapulu i posoliti malo. Nakon što se kapula zažuti dodati naribanu mrkvu, i nasjeckanu papriku i sve to pustiti da se prodinsta. Ukoliko je potrebno podliti s malo vode.

2.

Kada se to prodinsta desetak minuta, dodati svinjsko meso  kojeg smo prije toga začinili Vegetom twist za svinjetinu, i dinstati oko pola sata uz povremeno podlijevanje vodom.

3.

Pred kraj, u jednu šalicu staviti Podravka koncentrata rajčice, žličicu crvene začinske paprike, malo papra i ostaviti da prokuha desetak minuta.

4.

Za to vrijeme možete pripremiti krumpir. Nekoliko srednjih krumpira oguliti i narezati na tanke ploške, začiniti ih sa uljem. 

5.

Tako pripremljene krumpire posložiti po nauljenoj posudi za pečenje, te pokriti s dijelom dinstanog mesa, prekriti sa slojem krumpira i tako slagati dok imate mesa i krumpira.

6.

Nakon što ste posložili musaku, napravite preljev kojim ćete je preliti na vrhu. Razmutiti jedno jaje i dodati tekući jogurt. Sve zajedno dobro umutiti i preliti po musaki. Peći musaku u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 45 minuta. 

Posluživanje

Nakon pečenja ostaviti musaku da odstoji 15ak minuta i tek onda rezati na kocke. 

1

Dobra  musaka i mi volimo ovako..lijepe slike uz recept!!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)