Moj profil

Kremasti kolac sa visnjama

120 minuta
72

Fina kombinacija laganog i pjenastog biskvita te slasticarske kreme i zelea od visanja . Kolac je jako lagan i dobro rashladjen prava je ljetna poslastica . 

Fina kombinacija laganog i pjenastog biskvita te slasticarske kreme i zelea od visanja . Kolac je jako lagan i dobro rashladjen prava je ljetna poslastica . 

Sastojci

Biskvit
6 zlica secera
1 zlica vode
1 limun - korica
prstohvat soli
Nadjev od visanja
500 ml vode
400 g visanja
6 zlica secera
1 puding od malina ili jagoda
1 vrecica zelatine
5 zlica vode
Slasticarska krema
500 ml mlijeka
4 zlice secera
1 vrecica zelatine
5 zlica vode
1 limun sok i korica

Priprema

1.

Najprije napravi biskvit tako sto ces zumanjke , jaja i secer pjenasto izmutiti . U posebnu zdjelu pomijesaj brasno , vaniliju , prasak za pecivo , sol i koricu od limuna . U jaja umijesaj vodu i dodaj mjesavinu sa brasnom , pa sve lagano izmijesaj spatulom . Najveci pleh od pecnice premazi maslom i pospi brasnom , pa izlij pripremljeni biskvit i dobro poravnaj . Peci biskvit u zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva oko 10 min . Prebaci na resetku i potpuno ohladi . 

2.

U medjuvremenu napravi nadjev od visanja tako sto ces 2/3 vode staviti da uskuha i kad uskuha dodaj visnje i neka prokuhaju par minuta . U ostatku vode razmuti puding i secer i dodaj visnjama , pa kuhaj dok se ne zgusne . Skini sa vatre . Zelatinu otopi u vodi i kada nabubri dodaj je u vreli puding . Mijesaj dok se zelatina ne otopi . Od ove smjese odvoji 5-6 zlica zelea bez voca u posebnu zdjelicu . Ovime ces premazati zadnju gornju koricu . Ostavi sve sa strane neka se prohladi . 

3.

Za slasticarsku kremu stavi 2/3 mlijeka da uskuha , a u ostatku mlijeka razmuti puding , secer i zumanjke . Uskuhalom mlijeku dodaj razmuceni pudig i kuhaj dok se ne zgusne , skini sa vatre . Zelatinu otopi u vodi i kada nabubri dodaj je vrelom pudingu , pa mijesaj dok se ne otopi . Umijesaj koricu i sok od limuna . Bjelanjke izmuti u cvrst snijeg i lagano ga spatulom umijesaj u vreo puding . 

4.

Hladan biskvit prerezi uzduzno na tri dijela . U dublji kalup odgovarajuce velicine polozi prvi dio biskvita i izlij cijeli nadjev od visanja . Preko polozi drugi dio biskvita i preko njega izlij cijeli nadjev od slasticarske kreme , poravnaj i polozi treci dio biskvita . Cijelu povrsinu zadnjeg biskvita premazi sa zelatinom koju ste odvojili . 

5.

Kolac prekrij plasticnom folijom i spremi u hladnjak da se nadjevi dobro stisnu i kolac rashladi , najbolje preko noci . Sutradan kolac rezi na kocke ili pravokutnike , dekoriraj po zelji i serviraj uz salicu caja ili kave . 

  • Višnje(4)
  • Puding-vanilija(1)
  • Vanilija-krema(1)
  • Biskvit(1)
  • Kremasti kolaci(1)
  • Vočni kolač(1)
  • Žele(1)
  • Sočno(1)
  • Prioritet-recepti(1)

11

Savrsen je! 😁

Bas je divan!

 Hvala drage moje . 

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)