Moj profil

Sultan kebab

155

Isprobala sam jedno fino tusko jelo, sa piletinom i dosta raznovrsnog povrća, upakovano u jufku. Nama se dopalo, preporučujem ga.

Isprobala sam jedno fino tusko jelo, sa piletinom i dosta raznovrsnog povrća, upakovano u jufku. Nama se dopalo, preporučujem ga.

Sastojci

1 manje pakovanje gotove jufke ili 7 kom meni trebalo
2 kom pilećeg filea/ ili po potrebi-izrezati na kockice
1 glavica luka-sitno izrezati
1 čen bijelog luka-sitno izrezati
1 kom. crvena paprika- izrezati na trakice
1 kom zelena paprika-izrezati na trakice
1 kom mrkve-izrezati na kockice
1 manja šoljica graška-skuhanog
1 kom krompira-skuhati/izrezati na kockice
1/2 pakovanja gljiva
sol, biber, vegeta,kumin,bosiljak, majčina dušica
malo crvene paprike
BEŠAMEL UMAK:
3 dl mlijeka
1 kašika brašna
malo soli, bibera, muškatnog oraščića
1 komadić maslaca
naribanog sira edamera ili parmezana
komadići sira edamera-staviti na bešamel

Priprema

1.

Prvo skuhati grašak, mrkvu i krompir. U dubokoj tavi prodinstati sitno isjeckan luk i bijeli luk, dodati piletinu izrezanu na kockice i dinstati sa lukom Dodati papriku, crvenu i zelenu i na kraju gljive izrezane na listiće.Dinstati sve , dok nestane tečnosti Skloniti sa šporeta i staviti sa strane.Kuhani grašak, mrkvu izrezanu na kockice i krompir dodati u tavu sa ostalim povrćem.Začiniti i sve dobro promiješati.

2.

Napraviti bešamel umak od brašna i mlijeka, dodati mu začine i naribani sir.

3.

Uzeti jadnu koru jufke, prepoloviti je i staviti na     zdjelicu,(od pudinga)  napraviti udubljenje u zdjelici a okolo će biti ostatak jufke koji će se poslije saviti.Jufku premazati sa uljem.U sredinu jufke staviti nadjev, (3 kašike) zatim predaciti dio jufke sa gornje strane prema sredini , prebaciti donji dio jufke prema sredini.zatim sa jedne i druge strana,  da dobijete jedan fino smotani paketić.Staviti ga u podmazanu tepsiju.Tako uraditi i sa preostalim jufkama i nadjevom, dok se sve utrroši.

4.

Složene kebabe u tepsiji prelijemo sa bešamel umakom, stavimo po komadić sira i stavimo u rernu da se peće, na 200 C dok fino porumeni.Peće se nekih 35 min.Izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlani.

Posluživanje

Poslužiti sa sezonskom salatom.                                             Prijatno!   

  • Piletina(3)
  • Ručak(2)
  • Fino-za-rucak(1)
  • Povrce-zapeceno(1)
  • Meso-piletina(1)
  • Piletina - puretina(1)
  • Turska jela(1)
  • Ob-na(1)
  • Kore-za-pitu(1)

21

Hvala puno draga na isprobanom receptu.Najbitnije je da  se pojelo i da vam se svidjelo.Nadam se slikama , nekom drugom prilikom.Puno pozzzzz👋

Isprobano,pojedeno ali ne i uslikano.Biće još prilika jer nam se jako svidjelo.Pošto MM voli samo pohanu piletinu za ovu priliku sam koristila teletinu,mozzarellu preko bešamela i bez gljiva jer je MM alergičan na njih.Izvrsno!!!🙂😍👋

Hvala na povjerenju, drago mi je da si zadovoljna.Pozzz👋

Ovako je ispalo drugima