Moj profil

Američke palačinke

10

Ovo je definitivno najbolji recept za prave američke palačinke!! Najviše ih volim u kombinaciji s nutellom - pravo SAVRŠENSTVO! 

Ovo je definitivno najbolji recept za prave američke palačinke!! Najviše ih volim u kombinaciji s nutellom - pravo SAVRŠENSTVO! 

Sastojci

180 g brašna
275 ml mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
pola žličice soli

Priprema

1.

U veću zdjelu pjenjačom umutite jaja i šećer, zatim dodajte otopljeni maslac (na sobnoj temperaturi) i nastavite mutiti. Dodajte ekstrakt vanilije i mlijeko te opet dobro promiješajte. Prosijajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli dodajte prethodno napravljenoj smjesi i dobro promiješajte.

2.

Pecite palačinke na tavi, ja uzmem rub salvete te ga namočim u suncokretovo ulje, malo ocijedim i pređem preko cijele tave. Uzmite malo smjese i kutlačom izlijte na ugrijanu tavu. Pecite dok vam donja površina ne bude lijepo smeđe boje, tj. dok ne vidite mjehuriće na gornjoj površini. PRILIKOM PEČENJA SMANJITE VATRU, TJ. PECITE PALAČINKE NA LAGANOJ VATRI JER VRLO BRZO MOGU ZAGORITI!!!

  • AMERIČKA KUHINJA(1)
  • American-pancakes(1)
  • Americke-palacinke(1)
  • Za-sladju(1)

2

Šta bi se ljutila, baš mi se sviđa vaš recept sigurno ću ga i isprobati! Hvala! 😁

http://www.coolinarika.com/recept/761316/  Jasno da svatko ima svoj okus i ukus , ali američke palačinke imaju svoju tradiciju i jasno da se nikada ne jedu sa nutelom, ali kako kažem svatko radi po svome, a nezaobilazni dodaci su javorov sirup i putar, pa sam ti zato i poslao recept da ih probaš na američki način.

Molim bez ljutnje, pozdrav 👋

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)