Moj profil

Kolac s malinama

66

Veoma ukusan i socan kolac s malinama !

Veoma ukusan i socan kolac s malinama !

Sastojci

2 kesice vanila pudinga
80 g secera
700 ml mleka
Piskota
3 kom jaja
150 g secera
150 g brasna
20 g kakaa
150 ml kefira
50 ml ulja
1/2 kesice praska za pecivo
150 - 200 g malina( ja sam koristila smrznute maline )
Za slag penu
1 list zelatina od 10 g ( moze mala kasika zelatina )

Priprema

1.

Prasak za puding sipati u ciniju , dodati secer i toliko mleka da se dobije glatka i srednje gusta smesa . Ostatak mleka zakuvati i kada prokuva deo vrelog mleka sipati preko razmucenog pudinga , dobro izmesati i sve vratiti u ostatak mleka . Kuvati puding na srednje jakoj vatri oko minut dva pazeci da ne zagori . Gotov puding ostaviti na stranu , povremeno ga promesati da se ne uhvati kora po povrsini .

2.

Prvo prosejati zajedno brasno , kakao prah i prasak za pecivo . Izmeriti ulje i kefir .Sada propremiti testo za piskotu . U dublju posudu staviti cela jaja , dodati secer i sve zajedno miksirati dok se ne dobije gusta , svetlo zuta smesa . U smesu umesati trecinu brasna , pa dodati trecinu ulja i trecinu kefira . Lagano izmesati , ponovo dodati trecinu brasna , ulja i kefira , izmesati lagano pa dodati ostatak brasna , ulja i kefira . Dobijeno glatko testo sipati u tepsiju koja je oblozena papirom za pecenje (velicina tepsije je 20 x 30 cm ) . Po testu kasikom sipati kuvani puding , praviti gomilice od pudinga po povrsini , a onda preko testa rasporediti maline . Peci piskotu oko 25 min na 180 C . Peceni kolac ostaviti da se potpuno ohladi .

3.

List zelatina staviti u 100 ml hladne vode da nabubri. Jedan deci tecne pavlake zagrejati do vrenja , sipati u manju ciniju a zatim u vreo slag staviti nabubreli zelatin , promesati da se zelatin otopi i ciniju staviti u frizider da se potpuno ohladi .

4.

Sada praviti slag . Tecnu pavlaku sipati u dublju posudu koju predhodno dobro ohladiti . Polako poceti sa miksiranjem . Kada se smesa sa zelatinom ohladila u nju sipati malo tecnog slaga , zajedno sve sjediniti a onda sve sipati u slag koji se miksira . Kada se dobije cvrsta pena dodati kasiku po kasiku secera u prahu , a zatim dodati maline i lagano ih umesati u slag . Gotovu smesu sipati preko ohladjenog kolaca i ostaviti preko noci u frizider . Kolac seci ostrim nozem na kocke zeljene velicine , a pred sluzenje ukrasiti malinama i listovima nane .

  • Maline(4)
  • Kremasti kolaci(2)
  • Kefir(2)
  • Party-food-slatko(1)
  • Jogurt-biskvit(1)
  • Vočni kolač(1)
  • Kolaci-malini(1)
  • Malini(1)
  • Kolac-sa-malinama(1)

9

Isproban jučer, predobar. 

Prelep je!

Drage moje svima hvala na komentarima ! Kolac je predobar , socan i ne mnogo sladak . ❤️

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)