Moj profil

Slana torta

190

Pored kolaca i torti veliki sam ljubitelj slanih torti i rolata .

Pored kolaca i torti veliki sam ljubitelj slanih torti i rolata .

Sastojci

1 manja tegla sampinjona
4-5 kom mrkve srednje velicine
100 g smrznutog graska
200 - 220 g praske sunke isecene na tanke kriske
200 ml majoneza
150 ml vode vrele
50 ml vode za zelatin
2 kasike zelatina
lisce persuna

Priprema

1.

Oguliti krompir i iseckati ga na male kockice , takodje ocistiti i mrkvu i nju iseckati na kockice . Skuvati krompir , mrkvu i grasak . Vodu u kojoj se kuva povrce posoliti . Kad je povrce kuvano ocediti ga od vode i staviti na stranu da se hladi . Skuvati jaja i njih ohladiti . Naribati sir na krupnu trenicu .

 Vema sitno iseckati kisele krastavce . U manju ciniju staviti zelatin i preko zelatina sipati hladnu vodu da zelatin nabubri . Ostatak vode staviti da prokuva , skinuti sa vatre i u vrelu vodu sipati nabubreli zelatin i sve mesati da se zelatin otopi.Prohladiti .

2.

U dublju ciniju staviti majonez , dodati pavlaku i sitno naseckane krastavce . Dobro sjediniti . U to dodati prohladjeni zelatin i opet sve dobro sjediniti.

3.

Okruglu modlu precnika18 cm obloziti providnom plasticnom foliom tako da folia prelazi gornje ivice modle . Prvo redjati po dnu modle pecurke , krupnije seci na pola pa ih redjati uz ivice a sitnije po sredini , izmedju pecuraka stavljati na par mesta listove persuna . Preko pecuraka sipati mesavinu majoneza , sipati kasiku po kasiku tako da tecnost pokrije pecurke u tankom sloju . Preko pecuraka rasporediti skuvano povrce , rasporediti ga po celoj povrsini , preko povrca sipati majonez i kasikom blago pritiskati povrce da tecnost popuni prostore izmedju povrca . Preko povrca staviti sunku iskidanu na sitne komade ( moze i da se sitno isecka , ja sam kidala na manje parcade ) , preko sunke sipati majonez i opet sve lagano pritiskati kasikom . Preko sunke rasporediti jaja isecena na tanke kolutove pa ih zaliti preostalim majonezom .Po jajima raporediti naribani sir i kasikom lako stiskati sir da se povrsina izravna i da se sir utisne u prostore izmedju jaja . Preko sira staviti foliu i staviti tortu da se hladi celu noci .

4.

Kada se torta ohladila prebaciti je na tacnu i ukrasiti po zelji . Sluziti uz pecenje ili ribu .

  • Slana torta(4)
  • Slane torte(3)
  • Predjela(3)
  • Party(2)
  • Za-proslave(1)
  • Torte-slane(1)
  • Probati(1)
  • Soleni-torti-salati(1)
  • Vicko(1)

25

Jako mi se svidjaju ove slane torte, bas ti je ljepa i precizno izrezana.

Divna slana torta!

Fantastično ! 🤗