Moj profil

Slatka riža

5

Kremasta i fina slatka riža s biljnim mlijekom. Recept ustupila udruga Prijatelji životinja. Hvala Maji Sokolean na predivnoj fotografiji.

Kremasta i fina slatka riža s biljnim mlijekom. Recept ustupila udruga Prijatelji životinja. Hvala Maji Sokolean na predivnoj fotografiji.

Sastojci

1l biljnog mlijeka
300g riže okruglog zrna (po mogućnosti integralna ili smeđa riža)
prstohvat soli
2 vrećice vanilin šećera ili ekstrakt vanilije

Priprema

1.

Stavite biljno mlijeko da se kuha.

2.

Kad mlijeko počne kuhati, dodajte sol, lovorov list i lagano umiješajte rižu. Ostavite da lagano kuha, povremeno miješajući kuhačom da ne zagori na dnu.

3.

Na kraju dodajte šećer i vanilin šećer ili ekstrakt vanilije te izvadite lovorov list.

  • Desert(1)
  • Smedja-riza(1)
  • Veganski recepti(1)
  • SLATKA-RIZA(1)
  • Lovor(1)
  • Biljno-mlijeko(1)
  • Riža(1)
  • Veganski(1)

2

Svrha mlijeka je da hrani mladunčad vrste. U početnoj fazi života svi sisavci piju majčino mlijeko, dakle, isključivo mlijeko svoje vrste. Nakon toga prelaze na prehranu krutom hranom i nijedna odrasla životinja ga više ne želi piti. Međutim, čovjek je jedini sisavac koji mlijeko majke nakon početne faze zamjenjuje kravlje. Nije li to čudno?

Također, sastav mlijeka različit je kod svake vrste sisavaca - tako je sastav kravljeg mlijeka prilagođen razvoju teleta, a sastav ljudskog mlijeka razvoju ljudske bebe. Zašto onda čovjek pije tuđe mlijeko?

Kravlje mlijeko nije prirodna hrana za ljude. Kravlje mlijeko sadrži idealnu količinu masti i bjelančevina za telad, ali daleko previše za ljude. Također, djeca ne trebaju mliječne proizvode da bi izrasla jaka i zdrava. Kravlje mlijeko povezuje se sa 74% alergijskih reakcija na koži, a u čak 89% s astmom i visokom temperaturom.

Nažalost, proizvodnja mlijeka nije nimalo idilična kako se prikazuje na reklamama za mlijeko i mliječne proizvode. Kako bi se održala visoka proizvodnja mlijeka, krave redovito umjetno oplođuju i ubijaju čim se više ne može iz njih crpiti mlijeko. Njihovu djecu, teliće, oduzimaju im odmah nakon rođenja, a zatim ih ubijaju ili šalju na tovljenje koje samo odgađa njihovu smrt za nekoliko mjeseci.

Uče nas da je mlijeko glavni izvor kalcija i da ćemo, ne budemo li ga uzimali, imati slabe kosti ili će nam ispasti svi zubi. No, činjenica je da svo zeleno lisnato povrće i orasi sadrže kalcij. Isto tako i većina voća sadrži dovoljno kalcija. Sirove sjemenke sezama kao hrana sadrže najviše kalcija. Jedete li voće i povrće svakodnevno, a orahe povremeno, ne možete imati nedostatak kalcija. Odakle krave dobivaju kalcij? Iz žita i trave. One posve sigurno neće piti mlijeko ili jesti sir da bi ga dobile. Posipajte malo sezama po salati i povrću, vidjet ćete kako je ukusno, a kalcija vam sigurno neće nedostajati.

Ugrozavamo zivotinje i ako koristimo pravo mlijeko??? Neki ljudi idu do krajnjih granica da se to granici sa preseravanjem! Prijatelji zivotinja................BTW,imam psa kojem posvecujem vise paznje nego djeci!!!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)