Moj profil

Tiramisu kocke

45 minuta
79

Recept sam dobila od moje snahe Marine,ona radi vrhunski Tiramisu,promjenila sam jedino količinu slatkog vrhnja i iskoristim sve bjelanjke. Uglavnom ,kocke ispadnu savršeno,ne raspadaju se a okus je božanstven :) Marchy ,ovaj recept je za tebe,hvala ti :)

Recept sam dobila od moje snahe Marine,ona radi vrhunski Tiramisu,promjenila sam jedino količinu slatkog vrhnja i iskoristim sve bjelanjke. Uglavnom ,kocke ispadnu savršeno,ne raspadaju se a okus je božanstven :) Marchy ,ovaj recept je za tebe,hvala ti :)

Sastojci

za
Krema:
5 žlica šećera
50 dkg sira Mascarpone
3-4 žlice ruma
4 dcl vrhnja za šlag ( ja stavim 0.5)
I još
4 žlice kakao prah
50 dkg piškota ( meni bude dosta i paket od 40dkg)

Priprema

1.

Skuhati crnu kavu bez šećera,ostaviti da se ohladi.

Odvojiti žumanjke i bjelanjke.

Izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg ( ja izmiksam svih 5,žao mi baciti )

U posebnoj posudi izmiksati vrhnje za šlag u čvrstu masu ( ja izmiksam pola litre vrhnja, da mi ne ostaje)

2.

U trećoj posudi,(treba biti veća zapremnine 5-6 l,jer ima puno kreme na kraju) miksati žumanjke sa šećerom da dobijemo pjenastu masu,tada dodati Mascarpone i rum,dobro izraditi mikserom.

3.

U smjesu sad dodamo izmiksani šlag i rukom pomoću šibe dobro izmješamo, te dodamo snijeg od bjelanjaka. Kremu izmješati da se svi sastojci dobro povežu .

4.

U dublju tepsiju28 x 35 slagati piškote umočene u crnu kavu.Na njih izliti pola kreme ,poravnati i posuti kakaom u prahu. Na kremu slagati ostatak piškota koje isto umočimo u crnu kavu te na njih stavimo ostatak kreme,poravnamo i obilno pospemo kakaom u prahu.

Ostavimo preko noći u hladnjaku da piškote do kraja omekšaju i da se okusi izjednače.

5.

Važno: Uvijek koristiti čim svježija jaja,jer se termički ne obrađuju.

Posluživanje

Izrezati na željene komade,do posluživanja držati u hladnjaku,potrošiti u roku 3 do 4 dana.

Dobar tek !

  • Tiramisu(4)
  • Kolači(2)
  • Tiramisu-kocke(1)
  • Probati-tiramisu(1)

6

Cecaba žumanjci trebaju se dobro pjenasto izmiksati sa šećerom, dodati mascarpone i rum, proći mikserom kroz smjesu da se poveže i onda maknuti miser. U smjesu  dodati šlag i šibom ga povezati sa smjesom, ne tuči nego mješati i na kraju dodajte snijeg koji mora biti čvrst i isto šibom izmješati. Ono što je važno je da i šlag i bjelanci moraju biti jako čvrsto izmiksani jer kad se dodaju u smjesu dobije se maziva kremasta i polutekuća struktura. Tiramisu ostavite preko noći u hladnjaku. Piškote namočite samo jednu stranu kod slaganja.Koristite biljno vrhnje Meggle, Hola, Hulala ili My cremio. Sa svima njima meni uvijek dobro ispadne i bude čvrst.

meni nikad ne bude tako cvrst, krema mi uvek bude skoro tecna... u cemu gresim?

Koristim Meggle vrhnje za šlag a ako ga nema uzmem vrhnja na biljnoj bazi koja imaju u sebi nešto slatkoće npr Hole ili Hulala a pokazao mi se dobrim i Cremio My Day koji kupim u Lidlu. Sa mliječnim vrhnjem za šlag koje je neutralno imala sam loša iskustva jer je važno na kojoj se temperaturi miksaju,prostorija mora biti hladna i u slučaju dodavanja šečera znala su mi se progrušati tako da ih izbjegavam.